Data actualizării:
Data publicării:

Imagini care dau fiori în România cu refugiații din Ucraina. Hartmann: Țara noastră construiește viitorul civilizației europene din secolul XX

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Analistul H.D. Hartmann a vorbit despre oamenii care fug din calea războiului din Ucraina și caută pacea în România.

„În fața barbariei, România și românii răspund direct. Iată cum arată România europeană și euroatlantică. Valorile secolului XXI se regăsesc în fiecare dintre gesturile făcute de românii simplii, de organizații de într-ajutorare de către autoritățile de la granița României. La Sighetu Marmației un efort colosal, gradual prin îndeplinirea sa și plin de omenie se realizează pentru a ușura drama refugiaților din Ucraina.

Iată România de astăzi, iată România de mâine. În fața barbariei și crimei, România este fermă în a ajuta și a salva. Prin aceste imagini, clar și simple în adevărul lor, din sărăcia și nevoile noastre, copiii ucrainieni refugiați vor avea șansa unui viitor. Iar acel viitor se desenează astăzi și acum prin gesturile simple, dar adevărate ale românilor. La granița cu atavismul sanguinar și revanșard, România construiește viitorul civilizației europene din secolul XXI”, a spus analistul H.D. Hartmann.

2. -imagine fara descriere- (refugiati_78085700.jpg)

3. -imagine fara descriere- (refugiati-rusia-romania-ucraina_64394900.jpg)

4. -imagine fara descriere- (refugiati-rusia-ucraina_43645500.jpg)

6. -imagine fara descriere- (rusia-ucraina-111_42632400.jpg)

7. -imagine fara descriere- (rusia-ucraina-1122333_20467400.jpg)

VEZI ȘI: Autoritatea Aeronautică Civilă Română a închis spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a închis, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă, informează AACR printr-un comunicat.

"În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România şi Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucureşti la 22.12.1976". În consecinţă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din ţară, pentru aeronavele operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă. Excepţie de la această măsură fac zborurile umanitare şi cele de urgenţă"", se precizează în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunţase în jurul orei 14:00, că România a început început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel