Urmărește emisiunea live
Imaginea zilei în Bucureşti. Chirieac: E ceva ce nu aş vrea să mai văd în viaţa mea!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sectorul 1
Sectorul 1
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat imaginile zilei de miercuri, 25 martie, în plină stare de urgenţă instituită în România. 

Într-o interevenţie telefonică la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat imaginile cu soldaţii înarmaţi care au apărut, pe Humvee, în marile intersecţii din Bucureşti. 

"E o imagine pe care eu n-aş vrea să o mai văd în viaţa mea! Sunt cu totul de acord - şi l-am văzut ieri pe ministrul Marcel Vela anunţând, cu mult calm, aceste măsuri, chiar introducând anumite lucruri importante în ordonanţa militară vizavi de a veni în sprijinul cetăţenilor - dar, pe de altă parte, stau şi mă întreb: Poliţia şi Jandarmeria din Bucureşti nu făcea faţă?

Adică eu am înţeles din ordonanţa militară că armata o să ia locul jandarmeriei acolo unde e de păzit frotiera sau altceva, pentru a elibera jandarmii şi poliţia. Să ajute în sensul în care armata să preia din sarcini, iar poliţia şi jandarmeria să se ocupe de verificarea de documente şi aşa mai departe. Măsură foarte bună, nu o contestă nimeni, se aplică în toată Europa, mi-e teamă că se va aplica şi în SUA, nu au încotro, pentru că acolo începe să fie noul epicentru al coronavirusului. Deci nu despre asta vorbim; democraţiile consolidate au aplicat-o, putem să o aplicăm şi noi", a declarat Bogdan Chirieac.

Care e diferenţa între poliţie şi armată

"Însă, şoferii aceştia fugeau de escortă? Nu răspundeau la apelul poliţiei? Sunt un pic uimit fiindcă până acum toate măsurile au fost adoptate gradual şi corect, pe baza a ceea ce au spus specialiştii. Poliţia şi jandarmeria au obişnuinţa de a trata cu cetăţeanul; armata nu. Armata e pentru duşmani. Poliţia e cu cetăţeanul, ai depăşit viteza, prinde hoţi... Armata e împotriva duşmanului, sau ajută la calamităţi, vine cu elicopterul cu ajutoare, dar nu opreşte maşini în trafic armata", a subliniat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel