Imaginea care arată ce înseamnă GRĂSIMEA pentru sănătate. Valentin Vasile: Ești sigur că îți permiți costul?
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay Bruno
foto pixabay Bruno
Specialistul în nutriție pentru slăbit Valentin Vasile a atras atenția asupra a ceea ce înseamnă grăsimea pentru sănătate. 

Valentin Vasile scrie despre cum grăsimea nu reprezintă doar o problemă estetică, ci o adevărată problemă de sănătate, o povară pentru organe. 

”Kilogramele în plus nu sunt în primul rând o problemă estetică, ci una de sănătate. În imaginea din stânga este scanarea corporală a unei persoane care cântărește 113 kg. Pata de culoare bej din zona abdominală reprezintă masa de grăsime viscerală, adică grăsimea depusă pe organele interne. A se observa faptul că inclusiv inima este inconjurată de o astfel de zonă de culoare bej. Adică de grăsime. Gândește-te cum te simți iarna, când ești îmbrăcat cu multe straturi de haine, geacă, fular și fes sau atunci când porți costum de ski. Dacă ar trebui să alergi sau să faci mișcări complexe, ți-ar fi foarte dificil. La fel este și pentru organele acoperite de grăsime – nu mai pot funcționa normal. Cine crede că depozitele de grăsime nu fac altceva decât să dăuneze felului în care arată, se înșeală. Pe lângă faptul că fiecare kilogram de grăsime în plus se traduce în 2 kilometri de capilare pe care inima trebuie să le irige, grăsimea funcționează ca o fabrică de hormoni care interacționează cu funcționarea hormonală normală. Așadar, înainte de a mânca acea felie de tort sau un hamburger, cred că ar trebui să te mai gândești încă o dată: își merită prețul? Și viceversa - persoanele care mănâncă orice și continuă să arate exemplar ar trebui să conștientizeze că chiar dacă nu plătesc "factura" imediat punând kilograme inestetice de grăsime, junk food-ul și dulciurile concentrate continuă să fie adevărate torturi pentru buna funcționare a organismului. Și fiți siguri că "factura" va veni și ea, chiar dacă mai târziu. În final, fiecare dintre noi plătim alegerile nutriționale pe care le facem. Ești sigur că îți permiți costul?” a scris, pe Facebook, specialistul în nutriție sportivă și nutriție pentru slăbit Valentin Vasile. 

Iată imaginea la care face referire: 

Citește și: Ai celulită, riduri premature și te simți obosită? Iată ce ALIMENTE trebuie să elimini din alimentația ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel