Ilie Năstase: Baza Arenele BNR e captivă. Ambiţie a guvernatorului Isărescu
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ilie Năstase este supărat pe faptul că Arenele BNR nu sunt folosite la capacitate maximă, el acuzându-l de acest lucru pe guvernatorul Mugur Isărescu.

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, miercuri, după ce a participat la o dezbatere în Senatul României privind soluţiile pentru o finanţare mai bună şi investiţii mai mari în infrastructura sportivă, că baza Arenele BNR este captivă de mai mulţi ani, ea devenind în timp o ambiţie a guvernatorului Mugur Isărescu.

"Baza Arenele BNR e captivă, da, este captivă. Este o ambiţie a guvernatorului, a celor care sunt acolo. Dacă s-a făcut mereu acolo tenis, trebuie să fii rău cu tine să nu se facă în continuare. Dacă s-ar face ceva acolo aş spune, dar nu se face nimic. Eu m-am născut la Arenele BNR, cu o moaşă. Pentru că dacă mă năşteam în altă parte părinţii mei nu aveau bani să mă dea la tenis. Simona a fost norocoasă că părinţii au avut o situaţie bună şi au dus-o la concursuri şi au ajutat-o să fie cine e azi în tenis. Dar mulţi copii nu au acest sprijin. Pe Arenele BNR se joacă tenis de când eram eu copil, mă duceam să învăţ tenis, cunosc fiecare colţişor. La un moment dat, tovarăşul Isărescu a venit şi a zis să se taie nucul ăla mare care era deasupra tribunei. În momentul în care l-au tăiat parcă mi-au tăiat mie un deget la picior. Acolo mă duceam eu când eram copil şi stăteam la umbră. E urât. Avem un stadion de fotbal la Progresul care nu e folosit. Acolo e o bază sportivă cu o tradiţie de 100 de ani. De ce e răutatea asta? Tovarăşul guvernator nu face nimic acolo. Preferă să-l ţină acolo, deşi nu face nimic", a spus fostul număr 1 mondial.

Hoteluri ascunse

"În primul rând că baza nu este a lui. Terenul ăla a fost trecut printr-un protocol între MTS şi BNR. El tot spune că e al băncii, dar banca de unde are banii? Este Banca Naţională a României, a românilor, deci banca nu e a lui. Mâine dacă vrea primul ministru dă Hotărâre de Guvern şi dă baza la sport. Să se facă sport. Dar sunt nişte hoteluri acolo, le ţine cineva ascunse, costă 10 lei mâncarea acolo. Sunt nişte treburi care nu există în altă parte. La noi turneul BRD de tenis se joacă la Arenele BNR, dar în parcare la Arenele BNR. De ce a dus domnul Ţiriac turneul masculin la Budapesta? Păi s-a dus acolo, am fost şi eu cu el, şi ne-a primit Orban (n.r. - premierul Ungariei Victor Orban). Ne-a întrebat de cât e nevoie? Am zis arenă de 13 milioane. Iar el a zis bine, 13 milioane, facem stadion nou. Deci oamenii înţeleg că sportul e sănătos. Aţi mai auzit ca vreun guvernator în lumea asta să îşi pună numele pe o sticlă de vin? Eu ştiu că guvernatorii pun semnătura pe o bancnotă în cel mai rău caz. E, la noi se poate şi pe vin. Isărescu e ieşit la pensie de 4 ani... ia şi pensie, ia şi salariu. Că tot se vorbeşte de pensii speciale, păi la el de ce merge? Tovarăşul Ceauşescu a stat 25 de ani, tovarăşul Isărescu a stat 30 de ani. Eu cred că o să-l îngroape pe Isărescu la BNR. El conduce banca asta ca şi cum ar fi de la mama lui de la Drăgăşani sau de unde e", a adăugat Ilie Năstase.

Eu nu mai pot să continui

Acesta a menţionat că de mai mulţi ani cere ca sportul să fie susţinut mai mult în România, dar nu a reuşit nimic nici măcar din postura de senator.

"Nu numai Ungaria, toate ţările au băgat foarte mulţi bani în sport şi e normal să bage. Aşa ar trebui să facă şi statul român. Păi eu a doua zi după ce Simona Halep câştiga turneul de la Wimbledon pe iarbă dădeam o Hotărâre de Guvern să facem o sală cu 15-20.000 de locuri pentru tenis. La noi statul nu se implică. În primul rând trebuie făcută infrastructura, la toate sporturile. La Budapesta au două săli polivalente de 17.000 de locuri şi un stadion de 60.000. De ce la ei se poate şi la noi nu? În 2012 sportului i s-a luat ministerul şi i s-a dat nume de agenţie naţională. Vă daţi seama cât de neimportant e sportul în România dacă a fost atunci schimbat în agenţie? Eu vă spun că dacă făceam o agenţie de manechine atunci ieşeam mai bine acum. Când ai minister poţi să ceri buget mai mare, dar ca agenţie nu te bagă nimeni în seamă. Eu nu mai pot să continui. Mi-am făcut datoria şi ca sportiv şi ca susţinător al sportului pentru cei tineri. Dar nu mai am răbdare, am aproape 75 de ani... şi nu se schimbă nimic. Eu ca senator nu am putut să fac nimic aici. Îmi place sportul, aş vrea să fie apreciat, dar nu se poate cu oamenii ăştia. Şi nu ştiu cui să mă mai adresez. Dacă mă duc la Senat, care e forul suprem, şi nimic nu se mişcă, mai mult nu ştiu. Când joacă România la fotbal toţi sunt cu tricouri, când joacă Simona la fel, dar niciunul nu mişcă un deget. Multora nu le pasă că vom investi de zece ori mai mult în sănătate, dacă nu investim acum în sport, să le fie lor bine şi partidelor lor. Dar asta nu e normal", a afirmat fostul jucător de tenis.

CSB - Dinamo... nu mai este derby!

Referitor la derby-ul Ligii I dintre Dinamo şi FCSB, programat, duminică, în etapa a 25-a, Ilie Năstase a menţionat: "Nu mai este derby. Unii sunt jos, alţii mai sus... da, se vor bate mai mult ăia în tribune decât jucătorii pe teren. Pe noul stadion din Ghencea eu zic că ar putea să joace şi FCSB. Oricine ar putea să joace acolo. Acum dacă nu plăteşti nu poţi să joci nicăieri".

Ilie Năstase a participat, miercuri, alături de alţi foşti şi actuali campioni ai României precum Nadia Comăneci, Simona Halep, Cristian Gaţu, Alina Dumitru, Ştefan Birltalan, Gabriela Szabo şi Camelia Potec la o dezbatere în Senatul României, iniţiată de parlamentarii Şerban Nicolae şi Daniel Zamfir, în cadrul căreia au solicitat o finanţare mai mare şi investiţii în infrastructură pentru sportul românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel