ILFOV | 7 ani de acasă pentru Ansamblul ,,Doina Ilfovului” (P)
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Aniversare emoționantă a Ansamblului artistic ,,Doina Ilfovului”, la Centrul Cultural Buftea. S-au împlinit șapte ani de spectacole desfășurate atât în România, cât și pe scene de peste hotare. Evenimentul a avut o dublă semnificație, deoarece a coincis cu aniversarea Danielei Mândroc, coregrafa ansamblului.

2. -imagine fara descriere- (124_46924700.jpg)

Zeci de copii au dansat Ciuleandra, Brașoveanca și alte dansuri tradiționale cu care au ridicat sala în picioare, în ropote de aplauze. Spectatorii au fost încântați și au spus că merg mereu cu plăcere la spectacolele Ansamblului ,,Doina Ilfovului”.

,,Doina Ilfovului are de acum ‘cei 7 ani de acasă’. S-au împlinit 7 ani de succes și de spectacole extraordinare. Sunt minunați, ne mândrim cu ei și pot să vă spun că, de fiecare dată când urcă pe scenă, însuflețesc atmosfera și transmit publicului voia bună cu care sunt încărcați. Iar evenimentul de aniversare a fost însuflețit de Taraful Ilfovului, care a făcut o extraordinară demonstrație de virtuozitate, sub bagheta dirijorului Cornel Turcitu. Le mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce fac, pentru ce au realizat în acești 7 ani, și le urez mult succes în continuare!”, a declarat Alexandrina Niță, directoarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.

3. -imagine fara descriere- (215_75815600.jpg)

,,Prima parte a spectacolului a fost dedicată folclorului românesc, astfel că ne-am putut bucura de prezența Tarafului Ilfovului. Au fost interpretate dansuri populare din Ardeal, din Moldova și din Dobrogea.”, a transmis și Daniel Mândroc, profesoară-coregraf a Ansamblului artistic Doina Ilfovului.

4. -imagine fara descriere- (38_94831400.jpg)

Spectacolul aniversar dedicat celor 7 ani de la înființarea Ansamblului artistic ,,Doina Ilfovului” a avut în program dansuri naționale și internaționale de excepție, sub îndrumarea profesoarei-coregraf Daniela Mândroc și instructorului de dans Valentin Rogojinaru. Taraful Ilfovului, condus de Cornel Turcitu, a oferit publicului prezent momente de mare virtuozitate artistică.

5. -imagine fara descriere- (41_51532500.jpg)

Printre artiștii care au mai performat pe scenă s-au numărat: Ingrid Boengiu, Jane Matei, Alessia Cireap, Roberta Buzurin, Mirel Bria, Taraful Domnesc, Izabela Dumitrache și Clubul de muzică Buftea.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Buftea, Centrul Cultural Buftea și Consiliul Judetean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel