Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Reacția Maiei Sandu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mădălina Hideg
WhatsApp
Oligarhul fugar Ilan Şor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. 

Maia Sandu a avut o reacție după ce Ilan Șor, cunoscut pentru poziţia sa prorusă, a fost condamnat.

„Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului. Acest lucru a fost cerut de cetățeni - ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei. Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”, a transmis Maia Sandu.

Magistrații Curții de Apel Chișinău l-au condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”. Totodată, în favoarea statului ar urma să fie confiscată și averea politicianului fugar în mărime de 5 miliarde de lei.

„În sfârșit un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră! Șor - condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare! Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova – bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului - 5 miliarde de lei!”, a anunțat președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel