Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Decizia, adoptată de Curtea de Apel Chișinău
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Hotărârea a fost adoptată de magistrații Curții de Apel Chișinău.

Curtea de Apel Chișinău a dat curs solicitării procurorilor și a dispus prelungirea măsurii de arest la domiciliu pe numele fostului președinte al R.Moldova, Igor Dodon, până la data de 21 octombrie. O decizie în acest sens a fost adoptată de către magistrați cu puțin timp în urmă.

Amintim că la data de 19 septembrie, Judecătoria Chișinău a decis prelungirea măsurii preventive pe numele lui Dodon pentru 20 de zile. Procurorii au anunțat că nu sunt de acord cu decizia respectivă și o vor contesta în instanța ierarhic superioară.

Igor Dodon a fost reținut la data de 24 mai 2022. Ulterior, la data de 26 mai 2022, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, acesta a fost plasat în arest la domiciliu - măsură care este aplicată și la ziua de azi.

Fostul șef al statului este bănuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădare de Patrie. În dosar mai sunt vizați mama lui Dodon, soția sa, dar și cumnatul său, Petru Merineanu, care la moment se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. La fel, Dodon are statut de învinuit în dosarul „Energocom”, conform Deschide.

Igor Dodon îi cere Maiei Sandu să prietenească cu Rusia „în interesul poporului”

Igor Dodon, acuzat de trădare de Patrie și cel datorită cărui R.Moldova mai mulți ani s-a aflat în izolare internațională, îndeamnă, din nou, autoritățile de la Chișinău să „prietenească” cu Rusia lui Putin, astfel sperând să obțină prețuri mai bune la resursele energetice. Socialistul, erijat în avocatul Kremlinului, susține că R.Moldova „trebuie să lase ușile deschise pentru negocieri cu toată lumea, inclusiv cu Rusia”.

„De ce noi, ca țară neutră, membru al CSI, trebuie să participăm la toate sancțiunile anti-rusești? Noi acum am putea să profităm, cu regret spun, de această situație, conjunctură, pentru a deveni un stat care prin circuitul său economic atrage niște volume care ne va permite să supraviețuim”, a declarat el în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, conform Deschide.

Dodon a adus și exemplul Ungariei și Turciei care negociază cu Rusia „în interesul poporului” și care „au reușit să obțină gaze mai ieftine pentru populația țărilor lor”.

De menționat că nu este prima dată când Dodon îndeamnă guvernarea de la Chișinău să se așeze la masa de negocieri cu Moscova. În martie 2022, la o lună după invazia rusă în Ucraina, acesta declara că „noi trebuie să prietenim cu Rusia, cu Putin, cu Macron, Cu Sholz, cu toți” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel