Data publicării:

Idei simple pentru a împiedica executarea silită

Autor: Editor Team | Categorie: Economie
WhatsApp

Termen uzual în limbajul de zi cu zi şi cu o prezenţă semnificativă prin ceea ce înseamnă în viaţa tuturor, datoria financiară poate fi interpretată pozitiv, având în vedere că ajută şi asigură suport material atunci când se face, însă şi negativ, pentru că în cazul neplăţii atrage probleme.

În acest context se poate vorbi despre efectele pozitive ale obţinerii unui credit pentru rezolvarea unor necesităţi, însă şi despre repercursiuni ale neplăţii acestuia – cei care au ajuns la executare silită de către bancă ştiu cel mai bine câte probleme impune o astfel de situaţie.

La executare silită se poate ajunge atunci când cel care a împrumutat bani nu vrea să îşi achite ratele, refuzând pur şi simplu să îşi onoreze obligaţia pe care şi-a asumat-o prin semnarea unui contract; sau când persoana respectivă se afla efectiv în imposibilitatea financiară de a returna împrumutul. Practic, executarea silită este o procedură legală care se face cu scopul de recuperare a banilor împrumutaţi de către creditor, cu ajutorul unui executor judecătoresc. Poate fi iniţiată doar în condiţiile în care o creanţă este certă şi exigibilă (adică a ajuns la scadenţă).

Cum se evită executarea silită? Este posibil?

Ajunşi în situaţia de a fi notificaţi cu privire la iniţierea procedurii, mulţi se întreabă cum se scapă de executare silită sau dacă se poate evita. Vestea bună este că răspunsul este afirmativ. Potrivit specialistilor din România, pentru a se evita problemele generate de procedură este esenţial ca persoana cu datorii să dea dovadă de responsabilitate şi disciplina a plății ratelor. În cazul oamenilor cu datorii gestionate de cea mai cunoscuta firma de colectare creante este simplu, aceştia având posibilitatea de a semna un angajament de plată, evitând astfel executarea silită prin intermediul BEJ.

Semnând Angajamentul de plată, clienţii cu datorii îşi asumă de fapt să facă plăți voluntare, rate a căror valoare o stabilesc individual şi o vor plăti până la stingerea datoriei. Compania are o abordare pro-client în colectarea creanţelor, ţinând cont de situaţia fiecărui om cu datorii în parte. Altfel spus, datoria se poate plăti în rate personalizate, inclusiv online, pe site-ul companiei, cu un card de debit, fie că au sau nu un cont pe platforma lor. Mai mult decât atât, cei care decid să plătească integral datoria, beneficiază şi de o reducere.

În ciuda faptului că se repetă informaţia, este important să se menţioneze că inclusiv în situaţia în care persoana cu datorii neplătite este notificată cu privire la începerea executării silite, se mai pot lua decizii prin care să se evite procedura. Angajamentul de plată este o soluţie, iar semnarea acestuia poate fi adusă inclusiv la cunoştinţa executorului judecătoresc.

În concluzie, problemele generate de neplata datoriilor pot fi gestionate adecvat, astfel încât să fie rezolvate. Stresul şi grijile pot avea o rezolvare, în cazul în care cei care au datorii aleg să fie responsabili şi disciplinaţi în ceea ce priveşte plata ratelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel