Idei de gustări sănătoase pe care să le iei cu tine la birou
În articol găsești mai multe idei de gustări sănătoase pe care să le iei cu tine la birou.
Mulți dintre cei care merg la birou mănâncă mereu pe fugă, semipreparate, covrigi, brioșe sau alte alimente mai puțin sănătoase. Dacă nu ai posibilitatea să îți iei o pauză de prânz în care să mergi să mănânci la un restaurant sau la cantină pentru a mânca ceva gătit sănătos, poți opta pentru niște gustări sănătoase pe care să ți le iei tu de acasă pentru birou. Iată câteva opțiuni bune zilele de lucru:
1. Semințe. Nu este vorba despre cele prăjite și sărate. Semințele crude de dovleac sau floarea soarelui sunt surse importante de proteine și se potrivesc de minune cu o porție de cereale sau cuburi de brânză, scrie Eva.ro.
2. Nucile crude conțin proteine și grăsimi esențiale pentru stimularea imunității și remodelarea siluetei. Amestecă-le cu un iaurt grecesc simplu și vei uita de prăjituri cel puțin până la ora cinei.
3. Fulgi de ovăz. La serviciu nu este practic să iei pungi cu gramaj mare de fulgi de ovăz. Ideale sunt porțiile ambalate de 50g.
4. Fructe confiate sunt perfecte și sățioase. Caisele uscate, smochinele sau curmalele te vor ajuta să eviți dulciurile.
5. Biscuiți. Deși mulți știu că biscuiții nu sunt cea mai bună variantă pentru o gustare, există și variante sănătoase. Poți alege biscuiții din făină integrală, fără zahăr. Trebuie însă să ai grijă la cantitate. Contează foarte mult cât mănânci.
De ce nu este bine să mănânci prea multe proteine. Mihaela Bilic: E mai sănătos să fii slab și nemâncat, decât îndopat cu proteine
Excesul de proteine înseamnă risc de obezitate, spune un studiu făcut pe 2.000 de copii. Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit mai multe explicații despre acest subiect în cadrul emisiunii Doctor de bine de la Pro Tv.
"Prea multe proteine la vârsta de patru ani înseamnă kilograme în plus la șapte ani. Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate.
De frica kilogramelor în plus, mulți copii primesc meniuri bogate în proteine și sărace în carbohidrați. În realitate, făinoasele dau energie pentru mișcare, iar excesul de proteine predispune la obezitate. Și percepția despre consumul de grăsimi este greșită. Părinții au impresia că un produs degresat este mai sănătos și se feresc de unt, lapte integral sau carne de porc. Aportul zilnic de grăsimi în cazul copiilor trebuie să depășească 35% din aportul total de calorii, din grăsime se sintetizează hormoni și se dezvoltă creierul. Mai mult decât pentru un adult, în cazul copiilor grăsimile sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea organismului.
Cât despre obezitatea infantilă, ea presupune măsuri restrictive legate exclusiv de cantitate. Nu mâncarea dietetică este obiectivul, ci redimensionarea porților. Un copil supraponderal trebuie să mănânce mai puțin și să se miște mai mult. Singura soluție pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mâncare, adică mai puține proteine, mai puțin zahăr, mai puține grăsimi. Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii slab și nemâncat, decât îndopat cu proteine", a explicat Mihaela Bilic. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News