Urmărește emisiunea live
ÎCCJ, DECIZIE în dosarul ANRP - Alina Bica. Ce se întâmplă cu fosta șefă DIICOT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat judecarea în apel a dosarului ANRP - Alina Bica, până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Un complet de cinci magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat judecarea în apel a dosarului ANRP - Alina Bica, până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a unor sesizări privind aplicarea deciziei CCR de rejudecare a unor dosare de corupţie, citează Agerpres.

În plus, judecătorii au suspendat judecarea mai multor dosare de corupţie, printre care cele în care sunt acuzaţi Elena Udrea, Victor Ponta, Darius Vâlcov, Constantin Niţă, Traian Berbeceanu, până când CJUE va da o soluţie în acest caz.

Pentru ce a fost acuzată Alina Bica

Totul vine după ce în luna iunie 2018, fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost achitată în dosarul ANRP pentru luare de mită şi abuz în serviciu, după care a fugit din România, în Costa Rica.

În dosarul ANRP, Alina Bica a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Ce spun procurorii

Procurorii susţin că, pe 15 martie 2011, Comisia Centrală din ANRP a luat în dezbatere cererea de retrocedare a suprafeţei de peste 13 ha din zona Plumbuita, beneficiar fiind omul de afaceri Stelian Gheorghe.

"În 15 martie 2011, inculpaţii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan şi Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat şi a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian şi alte persoane", arătau procurorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel