Iată în ce mod ne afectează creierul persoanele pesimiste
Data publicării:
Autor: Cautis Roberta
WhatsApp
persoane care se plang mereu
persoane care se plang mereu

Contactul frecvent cu persoane negativiste și pesimiste, veșnic nemulțumite de ce li se întâmplă și care se plâng mereu, provoacă distrugerea neuronilor. Un studiu recent arată că o confruntare cu asemenea manifestări negative, timp 30 de minute sau mai mult zilnic, indiferent că acestea au loc în realitate sau la televizor, nu vă va stimula creșterea inteligenței, ci dimpotrivă.

[caption id="attachment_225095" align="alignleft" width="209"] sursa: evz.ro[/caption]

În cartea sa, 'Three simple steps: A map to success in busyness and life', Trevor Blake prezintă acest studiu ştiinţific, care a demonstrat că expunerea la astfel de cazuri, în care persoanele sunt pesimiste și se plâng prea mult, duce la distrugerea progresivă a neuronilor din hipocamp.

“Este partea creierului de care avem nevoie ca să rezolvăm problemele. Pe scurt, creierul s-ar face terci. În general, oamenii care se plâng de ceva nu caută o soluţie. Ei vor doar să te alături indignării lor. Creierul începe să fie afectat când auziţi pe cineva spunând: ‘Este groaznic, nu?’. Acest lucru vă deteriorează creierul, chiar dacă ascultaţi pasiv. Dacă încercaţi să vă schimbaţi comportamentul, ajungeţi imediat o posibilă ţintă de reproș”, a declarat autorul studiului, potrivit agerpres.ro.

În cartea sa, Blake a dezvăluit și câteva trucuri pentru a evita astfel de situații. “Dacă vă întâlniţi cu cineva care se plânge de tot şi de toate, puteţi recurge la tehnici mentale ca să blocaţi deteriorarea creierului...Retrageţi-vă în locul imaginar preferat, acolo unde aţi merge daca aţi avea o baghetă magică”, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel