Iată cum să rezervați cele mai ieftine zboruri
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Marina Hinic/ Pexels
Fotografie de la Marina Hinic/ Pexels
Cu toții experimentăm căutările obositoare și repetate atunci când încercăm să rezervăm cele mai ieftine zboruri posibile către orice destinație dată. 

Cu o mulțime de motoare de căutare și prețuri aflate în continuă fluctuație, abordarea rezervării de zboruri ieftine este copleșitoare. Iată câteva sfaturi cheie care vă vor economisi timp, frustrare și, cel mai important, bani atunci când rezervați următorul zbor, potrivit Triftynomad.

1. Păstrează-ți căutările secrete

De multe ori observăm că prețul unui zbor s-a schimbat după ce l-ai căutat de câteva ori în browserul tău web. Pe baza cookie-urilor din browserul dvs., prețurile zborurilor cresc atunci când o anumită rută este căutată în mod repetat, deoarece site-ul dorește să vă sperie să rezervați rapid zborul înainte ca prețurile să devină și mai mari. Căutați întotdeauna zboruri în modul incognito sau de navigare privată pentru a vedea cele mai mici prețuri.

În Google Chrome sau Safari, incognito este activat apăsând Comandă (sau ”Control” dacă utilizați PC), Shift, ”N”. Pentru Mozilla Firefox sau Internet Explorer, apăsați Comandă (sau ”Control” dacă utilizați un computer), Shift, ”P”. Aceasta va deschide o nouă fereastră de browser în care informațiile dvs. nu sunt urmărite, astfel încât prețurile nu sunt umflate în timp ce căutați.

Cookie-urile sunt resetate de fiecare dată când redeschideți o fereastră incognito. Așadar, dacă doriți să începeți cu o listă curată pentru fiecare căutare de zbor (astfel încât căutările dvs. anterioare să nu fie ”rememorate”, potențial creșterea costurilor),  închideți toate ferestrele incognito, deschideți una nouă și apoi efectuați căutarea de zboruri .

2. Folosiți cele mai bune motoare de căutare de zboruri

Toate motoarele de căutare au crescut costurile zborurilor. Unele motoare de căutare cresc prețurile în mod constant mult mai mult decât altele. Merită să vă familiarizați cu site-uri care oferă cele mai bune prețuri.

3. Identificați cea mai ieftină zi pentru a zbura

Multe teorii spun că cea mai ieftină rezervare ar fi cea făcută pentru zilele de marți. Realitatea este că nu există un adevăr consecvent despre care zile sunt cele mai ieftine pentru a zbura. De cele mai multe ori este mai ieftin să pleci într-o zi a săptămânii, deși nu este întotdeauna cazul. Cea mai bună strategie este să obțineți o imagine rapidă a prețurilor pentru o lună întreagă pentru a vedea ce zile sunt cele mai ieftine pentru ruta dvs. 

4. Dacă știi unde trebuie să mergi nu amâna rezervarea

Rareori biletele de avion devin mai ieftine pe măsură ce se apropie data de plecare. Companiile aeriene low-cost oferă de obicei tarife scăzute ca preț de bază și, pe măsură ce aceste bilete se vând, costurile rămase cresc. Acest lucru este foarte tipic în Europa și Australia. Dacă știi când și unde mergi, nu aștepta o reducere necunoscută. De cele mai multe ori, cele mai mari economii ale tale vin din rezervarea cu mult timp, atunci când poți.

5. Verificați dacă este mai ieftin să plătiți în alte valute

Înainte de a rezerva un zbor, luați în considerare dacă tariful va fi mai ieftin dacă este plătit în altă monedă. Adesea, companiile aeriene cu buget low-cost vă vor face să plătiți în moneda țării din care plecați, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. O notă importantă atunci când faceți acest lucru: asigurați-vă că utilizați un card de credit care nu are comisioane de tranzacții în străinătate.

Citește și:

Alimente pe care să nu le consumi înainte cu 12 ore de a merge cu avionul. Secretele dezvăluite de pilotul Osiceanu pentru un concediu fără probleme

De această dată, ne vorbește despre alimentația corectă a pasagerului înainte de un zbor.

„Haideți să vorbim și despre alimentația pasagerului. Până în pandemie, companiile de linie se lăudau cu meniurile și băuturile de tot felul oferite la bord, iar cele low cost cu o pizza, la destinație, pe banii... pasagerului bineînțeles. Pandemia a scos complet alimentația la bordul curselor, oferind doar apă, ceai și cafea.

De la începutul anului 2022 însă, o serie de companii de linie au reînceput să ofere meniuri copioase pasagerilor. Este bine de știut că nu este bine să mâncam alimente fermentabile cu minimum 12 ore înainte de ora de prezentare la aeroport. De asemenea, nu este bine să mâncam sărat cu minimum 12 ore înainte de ora de prezentare la aeroport, în special dacă vom călători cu companii low cost”, a spus pilotul Cezar Osiceanu, în recomandările sale de vacanță, pentru cititorii DC News.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel