Iaşi: Mii de pelerini, la moaştele Sfântei Parascheva
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Aproximativ 2.500 de pelerini aşteptau, duminică. la Mitropolia din Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care au fost scoase în cursul dimineţii din interiorul Catedralei Mitropolitane.

Duminică dimineaţă, credincioşii au asistat în interiorul Catedralei la slujba oficiată de IPS Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, după care moaştele au fost scoase într-o procesiune pe bulevardul Ştefan cel Mare, fiind apoi depuse într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei, alături de moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul, aduse din Grecia, informează Mediafax.

În momentul în care moaştele au fost scoase din Catedrala Mitropolitană, în curtea Catedralei se formase deja o coadă de 1.000 de persoane. La ora 11.00, rândul de pelerini se întindea pe câteva sute de metri, iar, potrivit jandarmilor, în total, aşteptau să se închine la sfintele moaşte peste 2.500 de credincioşi.

"Sf. Parascheva şi Sf. Maxim Mărturisitorul au reuşit cu mila lui Dumnezeu să depăşească şi să zdrobească lanţul păcatelor, fiind binecuvântaţi de Dumnezeu cu darul Sfântului Duh. Sfinţii atrag atât de multă lume în primul rând datorită sfinţeniei lor. Pelerinii se simt binecuvântaţi, orotiţi de puterea şi binecuvântarea sfinţilor şi de aceea aleargă spre ei. De aceea credincioşii din toată ţara se îndreaptă spre Iaşi, pentru a-şi aşeza sufletul în mâna Sfintei Parascheva, a Sfântului Maxim, iar mâinile lor să ducă sufletele noastre în faţa Tronului Preasfintei Treimi", a spus IPS Teofan în faţa credincioşilor prezenţi în curtea Catedralei Mitropolitane.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor rămâne timp de şase zile expuse în faţa Catedralei Mitropolitane, la Iaşi fiind aşteptaţi în această perioadă peste 100.000 de credincioşi din întreaga ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel