Iancu Guda, avertisment: Pachet DEZASTRUOS. Este cel mai negru COȘMAR al economiștilor
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Recesiunea s-ar putea adânci, pe fondul mișcărilor din economie. Economistul Iancu Guda a transmis un scenariu crunt în acest sens. 

Scăderea prețurilor, la pachet cu scăderea volumului de cumpărare, la care adăugăm și recesiunea nu pare a fi o veste bună în economie pe termen lung, ci doar o gură de aer pe termen scurt pentru cumpărători, dar care ar putea sufoca economia. 

”Problema este că, dacă înțelegem întreg ecosistemul, efectele sunt dezastruoase pe termen mediu - lung. Deflația (scăderea prețurilor) cu recesiunea (scăderea economiei) este cel mai negru coșmar al economiștilor. Când vânzările companiilor scad și prețul scade, imaginați-vă ce se întâmplă cu o firmă, foarte greu să reziste, pentru că scade atât volumul, cât și prețul. Atunci, majoritatea companiilor trebuie să se restructureze, efectele pe lanț sunt evidente: creșterea șomajului, scăderea veniturilor statului, automat statul face investiții mai mici, scad atât investițiile, cât și consumul și se realimentează un nou nivel al spiralei de recesiune care se adâncește” a explicat economistul Iancu Guda, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel