Hugo Chavez afirmă că organismul său reacţionează bine la chimioterapie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hugo Chavez
Hugo Chavez

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, revenit duminică la Caracas după un nou tratament în Cuba, a declarat că organismul său a reacţionat bine la chimioterapie, însă cancerul de care suferă nu este încă vindecat, relatază AFP.

"Ce vreau să spun poporului, şi să-mi spun şi mie, este ce mi-a spus Fidel (Castro) ieri: «Chavez, nu uita, nu te lăsa mânat de impulsuri. Te poţi convinge singur că totul s-a terminat şi atunci şi poporul va începe să creadă că s-a terminat». Nu s-a terminat", a spus Chavez, citat de canalul de televiziune oficial VTV.

"Merge bine, dar, desigur, cu multă prudenţă", a adăugat el.

Preşedintele venezuelan, care urmează un tratament strict, însoţit de regim alimentar şi exerciţii fizice, a afirmat că are poftă de mâncare, ia în greutate şi nu suferă de greaţă după chimioterapie. Chavez a precizat şi că rezultatele controalelor medicale au fost pozitive.

El a fost operat, la 20 iunie, în Cuba, pentru extirparea unei tumori maligne în zona pelviană, iar la jumătatea lunii iulie a plecat din nou la Havana, pentru o primă şedinţă de chimioterapie. În vârstă de 57 de ani, Chavez se află la putere din 1999 şi a declarat în repetate rânduri că va candida pentru un al treilea mandat la alegerile din 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel