Huawei. Scandal diplomatic, China convoacă ambasadorul SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
huawei
huawei
Ministerul de Externe chinez l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Beijing pentru a 'protesta energic' împotriva arestării lui Meng Wanzhou, directorul financiar a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, informează Reuters.

Aceasta este deţinută de la 1 decembrie de către Canada, la cererea SUA. SUA, a apreciat că Beijingul, trebuie să revină asupra mandatului de arestare pe care l-au emis împotriva lui Meng Wanzhou. China îşi rezervă posibilitatea de a lua măsuri, în funcţie de ceea ce vor face sau nu americanii, a specificat ministrul adjunct al afacerilor externe Le Yucheng ambasadorului SUA, indică MAE chinez. Potrivit unui procuror canadian, SUA o acuză pe Meng că a ascuns legături existente între compania de telecomunicaţii chineză şi o firmă care încerca să ocolească sancţiunile americane împotriva Iranului.

Pasibilă de urmărire penală

Ea este pasibilă de urmărire penală pentru conspiraţie în vederea fraudării mai multor instituţii financiare, cu o pedeapsă care poate merge până la 30 de ani de închisoare pentru fiecare dintre capetele de acuzare care o vizează. Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei, a fost arestată, în timp ce tranzita între două zboruri pe aeroportul din Vancouver şi riscă în prezent să fie extrădată în SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel