Hoții și tehnica lipiciului. Aveți grijă dacă ați observat aceste semne
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la MART  PRODUCTION/Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels
Printre tehnicile utilizate de spârgătorii de case se numără și tehnica lipiciului.

Să începem prin a spune că, în general, hoții preferă furturile din vile sau în locuințe situate la primele două etaje ale clădirilor. Cu toate acestea, infractorii în unele cazuri nu fac distincții și chiar și apartamentele situate mai sus nu sunt în niciun caz lipsite de riscuri. Așadar, orice casă ar putea fi cea potrivită pentru rău făcători, potrivit unui articol publicat de Supereva.

Sunt tehnici mai mult sau mai puțin cunoscute pe care le folosesc și, de-a lungul timpului, multe dintre ele au trecut printr-un proces de ”îmbunătățire”.

Ei bine, cunoașterea acestor tehnici face posibilă și prevenirea unei tentative de spargere cu mult timp înainte sau luarea contramăsurilor necesare.

”Tehnica lipiciului” despre care vorbim este foarte populară printre hoți. Ei nu fac altceva decât să aplice fire invizibile de lipici în fața intrării unui apartament. Acestea sunt cu greu observate de cei care intră în casă și, în același timp, sunt greu vizibile din exterior, mai ales că pot fi confundate și cu niște pânze de păianjen.

Infractorii știu însă că le-au lipit și după câteva zile, revin pentru a verifica dacă firele sunt încă intacte sau dacă acestea au fost rupte. Astfel ei vor afla dacă proprietarii au revenit acasă. Practic, acolo unde firele vor fi intacte, ei își vor da seama că apartamentele sunt goale și nelocuite, deci își pot continua activitatea nestingheriți.

Este simplu de observat dacă locuința ta a fost vizată de hoți: picăturile de lipici rămân lipite de marginile ușii, unde apar ca pete albe sau galbene.

În orice caz, pentru a evita să deveniți victime ale spargerii la domiciliu, este esențial să luați câteva măsuri de precauție, cum ar fi instalarea încuietorilor de calitate, dotarea ferestrelor cu bare speciale de securitate și sun nici o formă nu lăsați cheile de rezervă sub covor sau în vreun vas de flori situat la intrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel