Data publicării:
Hot dog-ul crește riscul de cancer. Vezi ce ingrediente conține
În urma unui studiu științific, recent s-a demonstrat că hot dog-ul crește riscul de cancer la intestine, însă crește și riscul altor afecțiuni. Fondul pentru Cercetarea Cancerului recomandă oamenilor să evite sau să reducă consumul de carne procesată.
Cum este fabricat:
Într-o fabrică de hot dog, tone de carne de porc sunt amestecate în vase uriaşe de metal cu zeama care rezultă după ce carcasele de pui sunt presate pe grătare de metal şi amestecate cu apă. Rezultatul este amestecat cu conservaţi pudră, arome, colorant, apoi scufundat în apă, înainte de a fi introdus în membrane de plastic pentru a fi preparat şi ambalat.
Ce conţine un hot dog:De obicei, hot dog-ul este preparat din resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase), la care se adaugă pui sau curcan. Această carne este amestecată cu apă, conservanţi, arome şi coloranţi.
Însă unele varietăţi de hot dog conţin foarte puţină carne. În schimb, conţin până la 64% carne recuperată mecanic (pasta care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă). Carnea rezultată din acest proces este de zece ori mai ieftină decât cea obişnuită.
- apă
- amidon
- sare
- proteină din lapte
- E250 - nitrit de sodiu
- arome
- E451 - trifosfaţi de potasiu şi sodiu
- E452 - polifosfaţi
- E301 - ascorbat de sodiu
- E120 - carmin
- E160c - extract de ardei iute
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News