Hormonii care ajută coronavirusul să atace organismul. Studiu de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cercetătorii au descoperit că un anumit tip de hormoni ajută noul coronavirus să atace celulele din organism. 

Oamenii de ştiinţă au constatat că hormonii masculini responsabili pentru calviţie ajută noul tip de coronavirus să atace celulele. Descoperirea ar putea fi un factor major pentru a înţelege asocierea dintre numărul mare al deceselor cauzate de COVID-19 în rândul bărbaţilor şi calviţie.

Testele au fost efectuate de o echipă de cercetători din Madrid, care investighează interacţiunea dintre hormonii sexuali masculini şi coronavirus în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19. Specialiştii au asociat numărul ridicat al deceselor cauzate de coronavirus în rândul bărbaţilor cu calviţia. Numeroasele studii au constatat faptul că bărbaţii care au chelie suferă forme mai grave de Covid-19 decât ceilalţi, scrie Mediafax. 

Oamenii de ştiinţă au catalogat hormonii masculini drept poarta de intrare a coronavirusului în organism, pentru că celulele responsabile în combaterea virusului nu îşi fac datoria.

Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor efectuate până în acest moment s-au desfăşurat în laborator. Dovezile s-au arătat contradictorii în cazul terapiilor pe bază de hormoni dacă au acelaşi impact asupra plămânilor ca şi în cazul celulelor prostatei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel