Horaţiu Moldovan: Stați acasă! Măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, insistă pe măsura izolării la domiciliu, ca măsură principală pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a sups, la un post TV, joi seara, că toți cei care pot sta acasă este absolut indicat să stea acasă:

”Să stăm acasă măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece. Principiul este de a încerca să rupi comunicarea prin care virusul se transmite. Toată lumea care poate sta acasă e indicat să stea acasă. Să se expună mediului social doar cei care trebuie neapărat să o facă. Se pot lua măsuri organizatorice, astfel încât șansa contaminării să fie cât mai mică.

Iată, de exemplu, organizarea emisiunii dumneavoastră în această seară. (Sinteza zilei - n.red.) Suntem doar trei într-un platou foarte mare, la o distanță considerabilă, corectă unul față de celălalt. Este o măsură rațională de a limita posibilitatea contaminării. Este un exemplu pe care-l dau. Deci o putem face în anumite condiții care să ne dea un grad de siguranță", a spus Horațiu Moldovan, la Antena 3.

”Întreaga activitate socială și economică trebuie gândită în acest fel. Să se mențină, evident, funcționarea societății, funcționarea economiei, pentru că este neapărat necesară, dar o organizare atentă, care să reducă riscul de contaminare este esențială și este posibilă", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel