Homer Simpson din The Simpsons este catolic. Vaticanul îi îndeamnă pe părinţi să le permită copiilor să urmărească aventurile acestora
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Publicaţia oficială a Vaticanului îi îndeamnă pe părinţi să le permită copiilor să urmărească popularul show animat The Simpsons şi susţine că Homer Simpson şi Bart Simpson sunt catolici.

"Puţini oameni ştiu acest lucru, iar el face tot ce poate pentru a ascunde acest lucru. Însă este adevărat: Homer J. Simpson este catolic", se afirmă într-un articol intitulat "Homer şi Bart sunt catolici", care a fost publicat, duminică, în Osservatore Romano, citat de Mexiafax.  Publicaţia de la Vatican a citat un studiu realizat de un preot iezuit pe baza unui episod din acest serial, difuzat în 2005 şi intitulat "The Father, the Son and the Holy Guest Star". Potrivit acelui studiu, serialul "Familia Simpson" este "unul dintre puţinele programe TV pentru copii în care credinţa creştină, religia şi întrebările despre Dumnezeu reprezintă teme recurente".  Membrii familiei Simpson se roagă înainte de fiecare masă şi, "în felul lor, cred în lumea de dincolo", se afirmă în articolul din Osservatore Romano care îl citează pe acelaşi preot iezuit.

Al Jean, producătorul executiv al serialului, a declarat, luni, pentru Entertainment Weekly, că este "şocat şi înfiorat" de acel articol, adăugând că membrii familiei Simpson merg la slujbele organizate în Prima Biserică Presbiluterană (Presbylutheran First Church) din Springfield.

"Am arătat destul de clar că Homer nu este catolic", a declarat Al Jean. "Nu cred că ar putea fi (catolic, n.r.), deoarece el nu ar putea să se abţină să mănânce carne în ziua de vineri - cel puţin pentru o oră".

Aceasta este pentru a doua oară când acest serial TV animat, produs în Statele Unite şi difuzat în peste 90 de ţări, este lăudat de Vatican.

În decembrie 2009, Osservatore Romano a descris serialul "Familia Simpson" drept unul "delicat şi ireverenţios, scandalos şi ironic, turbulent şi profund, filosofic şi uneori chiar teologic, o sinteză nebunească a culturii pop şi a clasei americane de mijloc, caracterizată prin lipsa de entuziasm şi nihilism".

"Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a câştigat 24 de premii Emmy şi este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime time în SUA.

Citeşte şi

Marge Simpson, într-un pictorial nud pentru Playboy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel