Hipopotamii lui Pablo Escobar s-au înmulțit necontrolat în Columbia. Experții cer uciderea lor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Hipopotamii lui Pablo Escobar s-au înmulțit de 20 de ori până în prezent
Hipopotamii lui Pablo Escobar s-au înmulțit de 20 de ori până în prezent
Chiar dacă a murit acum 27 de ani, cel mai celebru traficant de droguri din istoria Columbiei, Pablo Escobar, încă mai are influențe asupra sorții țării în moduri total neașteptate.

Conform CNN, hipopotamii aduși de Escobar în Columbia pentru grădina sa zoo din Hacienda Napoles s-au împerecheat atât de prolific încât există îngrijorări legate de impactul lor asupra mediului și a supra siguranței umane, se arată într-un studiu al cercetătorilor mexicani și columbieni. La 160 km de orașul Medellin ajuns hipopotamii, departe de unde au fost aduși inițial.

Autorii unui studiu publicat în ianuarie în Biological Conservation recomandă ca hipopotamii să fie uciși pentru prevenirea unor efecte negative pe termen lung. Totuși, alți oameni de știință cer un program de castrare pentru a controla creșterea populației, argumentând că unii localnici apreciază „noii vecini”, iar hipopotamii au la rândul lor drepturi. Un singur mascul și trei femele a adus Escobar în anii ’80 în Columbia. Acum, peste 80 se află în liberate în Columbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel