HIKIKOMORI, instalație teatrală "un pic altfel", la Goethe Institut
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hikikomori
Hikikomori
Timp de patru zile Goethe-Institut pune la dispoziţia publicului o instalaţie teatrală creată de artistul Vlaicu Golcea:  HIKIKOMORI, după un text de Holger Schober tradus de Ciprian Marinescu.

Pe 5, 6, 8, 9 noiembrie între orele 18:00-20:00, publicul iubitor de teatru este invitat să viziteze instalaţia teatrală, iar apoi, zilnic între orele 20:00-21:00 continuă experienţa HIKIKOMORI cu un performance live realizat de Nicoleta Lefter, în compania înregistrată a actorilor Raluca Aprodu şi Emil Măndănac. (Recomandare de vârstă: +16)

Subiectul piesei: spectatorul se află in mintea lui H - sunt opt ani de când s-a închis în camera sa şi refuză să iasă în lumea la care se conectează exclusiv prin chat.

Intrarea este liberă iar performance-ul are loc în limba română.

Eveniment conex instalaţiei teatrale:

Joi, 8 noiembrie, de la ora 21:30 va avea loc în decorul instalaţiei un concert audio-vizual intitulat Turnul Negru, susţinut în premieră în Bucureşti de către artiştii Vlaicu Golcea şi Mihai Păcurar.

Realizarea HIKIKOMORI în limba română a fost posibilă în urma proiectului de TEATRU GERMAN CONTEMPORAN lansat anul acesta de Goethe-Institut, proiect ce a facilitat traducerea din germană în română a peste 50 de piese de teatru din spațiul germanofon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel