Data publicării:

Hidroelectrica, listare de succes la Bursă. Bogdan Badea: Cea mai mare listare din Europa, din acest an

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Bogdan Badea, preşedintele Consiliului Director al Hidroelectrica, a vorbit despre listarea companiei pe Bursa de Valori București și ce înseamnă acest pas pentru România.

"Hidroelectrica a reuşit să facă o listare de succes, cea mai mare din Europa din acest an. Cu siguranţă, cea mai mare din istoria companiilor listate în România! Este rezultatul unui efort conjugat al colegilor mei din companie, acţionarilor", a spus Bogdan Badea, la DCNews TV.

"Un alt element unic a fost această listare la Bursa de Valori Bucureşti. Asta arată că România a crescut, în ultimii ani, că este o ţară care dă suficientă încredere investitorilor. Această listare presupune nu numai investitori din România, care au surprins prin numărul lor, prin ponderea pe care au avut-o în acest proces de listare. Nu ne-au surprins pe noi - noi ştim ce potenţial are România şi ce potenţial au romanii atunci când se aliniază -, ci au surprins băncile care ne-au ajutat în acest proces de listare. (...)

Am constatat că solicitările pe zona de retail au depăşit bine un miliard de euro - de la persoane fizice din România - astfel încât împreună cu acţionarii am reuşit să alocăm aceasta tranșă finală de 20% către investitorii din România. Sigur că, pe de altă parte, un mare avantaj pe care l-a avut această listare unică la Bursa de Valori București a fost faptul că, în lumea fondurilor de investiții, România este deja un punct pe hartă", a mai spus președintele Consiliului Director al Hidroelectrica.

"Semnal de încredere că România este o ţară stabilă"

"Am avut 13 bănci, 4 global coordinatori care s-au ocupat de promovarea companiei la nivel mondial. Cel mai greu exerciţiu a fost acela să convingă acei investitori care erau obişnuiţi ca aceste companii din România să fie listate doar la Bucureşti şi la Londra să vină să facă acest pas important, să vină în România. Este un pas foarte importat pentru piaţa de capital, este un semnal de încredere că România este o ţară stabilă, că poate să dea confort şi acelor fonduri mari de investiţii", a spus Bogdan Badea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel