Urmărește emisiunea live
"Hey, Nancy, Biggo a fost aici, căţea ce eşti!" Bărbatul care şi-a pus picioarele pe biroul democratei Pelosi va face închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Richard Barnett, bărbatul care s-a aşezat în locul liderei Camerei Reprezentanţilor şi şi-a pus picioarele pe biroul ei în timpul revoltei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA, va face patru ani şi jumătate de închisoare.

Condamnarea a fost pronunţată miercuri; verdictul de vinovăţie fusese dat de un juriu în ianuarie. Barnett, în vârstă de 63 de ani, era pasibil de o pedeapsă de până la 47 de ani de detenţie, chiar dacă procuratura a cerut doar şapte ani, informează Agerpres.

Cea mai mare condamnare pentru un participant la revolta celor care contestau alegerea lui Joe Biden ca preşedinte al SUA şi înfrângerea lui Donald Trump a fost până acum de 14 ani de închisoare.

Barnett a devenit celebru după ce a fost fotografiat cu picioarele pe biroul democratei Nancy Pelosi, căreia i-a lăsat şi un bilet cu un mesaj în care şi-a folosit porecla: "Hey, Nancy, Biggo a fost aici, căţea ce eşti".

Identificat cu uşurinţă şi arestat după revoltă, el a susţinut că a fost împins în încăpererea respectivă şi a susţinut această versiune a evenimentelor până la capăt, inclusiv în şedinţa de judecată de miercuri, însă nu a putut să-l convingă pe judecătorul Christopher Cooper, care i-a spus, conform televiziunii de ştiri CBS: "Poate că regreţi că ai mers acolo în ziua aceea, dar nu ai arătat până acum nicio acceptare a răspunderii. Eşti prea bătrân pentru astfel de aiureli".

Procuratura s-a concentrat însă asupra unui alt moment din timpul participării la revoltă: Barnett avea asupra sa un pistol paralizant şi a abordat o poliţistă, cerându-i să-i aducă un drapel american pe care îl lăsase în birou, sub ameninţarea că altfel va chema mulţimea de protestatari. Infracţiunea comisă astfel a fost de împiedicare a acţiunii poliţiei în timpul unor tulburări civile. La aceasta s-au adăugat multe alte infracţiuni şi contravenţii, printre care furt din proprietatea guvernului, tulburarea ordinii publice şi accesul neautorizat cu o armă letală într-o clădire aflată sub restricţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel