Herjeu și Vâlcu, remarcă despre Tom și Jerry și filmele 12+: "Cea mai mare prostie! Televiziunile care încalcă regula"
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Radu Herjeu și Val Vâlcu au făcut o remarcă explozivă despre desenele animate și filmele violente permise copiilor, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Vezi și: EXCLUSIV  Rasismul în România: Radu Herjeu: "Asta au spus unii moderatori. Am avut foarte multe sesizări"

"Nu există produs media, film, documentar, dezbatere, nu există produs media mai violent decât Tom și Jerry. La fiecare 10 secunde, unul ia o tigaie în cap, e strivit, e călcat de un buldozer, explodează o bombă. Nu există ceva mai violent! Nu știu alte desene animate, m-a depășit copilăria de mult", a fost remarca făcută de Val Vâlcu.

"Vreau să spun că noi avem foarte multe sesizări, nu cu Tom și Jerry, că nu știu dacă-l mai dă cineva prin România, dar avem foarte multe sesizări privind violența în desene animate. Noi nu putem răspunde acelor solicitări pentru că aproape toate, dacă nu chiar toate canalele de desene animate difuzate în România sunt licențiate în altă țară, deci nu intră sub jurisdicția CNA-ului. Vreau să spun că avem astfel de sesizări!", a declarat Radu Herjeu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Filmele 12+, cea mai mare prostie"

"Filmele 12+ mi se par cea mai mare prostie. Acest program se adresează... să fie văzut de minori împreună cu familia, Și dă un film de război în care sunt sfârtecați oameni, cad bombe, n-ai nicio treabă", a mai spus Val Vâlcu.  

"Aici e iar o problemă cu care se confruntă CNA-ul, pentru că, din păcate, România nu are un organism care să clasifice filmele. Există CNC-ul, care clasifică anumite filme. În alte țări, există un astfel de organism care clasifică toate filmele care intră pe piață, indiferent că sunt la televizor, în cinematografe, sau filme cumpărate și atunci regula în România este să te uiți pe site-urile de filme și să vezi ce rating-uri au filmele și să nu-l iei pe cel mai mic, ci pe următorul.

Din păcate sunt televiziuni care încalcă această regulă minimală, care pun filmul cu 12+, deși filmul are 15+", a dezvăluit Radu Herjeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel