Hartmann: De ce cred că a mers, de fapt, Nehammer în Bulgaria
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 31 ian 2023, 18:44
WhatsApp
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a spus de ce crede că a mers Karl Nehammer la granița bulgaro-turcă.

Săptămâna trecută, cancelarul austriac  Nehammer a efectuat o vizită la granița Bulgariei cu Turcia, unde a spus că va pleda în fața Comisiei Europene pentru protecția frontierei dintre cele două țări. După acea vizită, Karl Nehammer nu și-a schimbat poziția față de permiterea accederii României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat, la DC News, care au fost motivele, în opinia sa, care l-au determinat pe cancelarul austriac să efectueze o vizită la frontiera Bulgariei cu Turcia:

CITEȘTE ȘI     -    Rareș Bogdan, după alegerile din Austria: Nehammer are o mare problemă! Trebuie reîncepute negocierile pentru Schengen

„Nehammer a făcut o vizită cu elicopterul la granița bulgaro-turcă. El, de fapt, nu cu Bulgaria a discutat, ci cu Turcia. Turcia are în acest moment aproape 3 milioane de oameni deplasați din Siria, Libia, etc, pe teritoriul său. Din aceste trei milioane, 700.000 sunt cu bagajele făcute și așteaptă doar bunăvoința padișahului să le dea drumul spre Europa. Cine va fi prima lovită de val? Austria.

El s-a dus în Bulgaria pentru că nu are ce discuta cu România. Raportul Frontex care a apărut acum câteva zile, la săptămâni după ce Austria nu a lăsat România să intre în Schengen, a desființat argumentele sale. Atunci, el s-a dus la cealaltă țară refuzată, s-a dus la o țară care are grave probleme de graniță. La noi există frontiere, există tehnologie și vameșii sunt pregătiți, pe când la granițele Bulgariei cu Turcia și Grecia nu există așa ceva.

El s-a dus să discute cu Turcia pe tema valului de imigrație, pe care îl arată ca un steguleț atunci când Europa i se opune, și, în al doilea rând, avea nevoie de voturile naționaliștilor. Vizita în Bulgaria i-a adus aceste voturi. Acest om a știut cum lucrează. Nehammer nu este un om politic slab. El are grave carențe educaționale în CV-ul său, dar asta nu-l face un politician slab“, a spus H. D. Hartmann.

În ciuda faptului că Nehammer s-a folosit de tema migrației pentru a avea un scor cât mai bun la alegerile din Austria Inferioară, care au avut loc weekend-ul trecut, partidul său, deși câștigător al scrutinului, a pierdut 11 puncte procentuale față de alegerile precedente.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  H.D. Hartmann i-a făcut profilul lui Karl Nehammer, cancelarul Austriei / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?