Hartmann: De ce a mers Maia Sandu la Davos / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Maia Sandu este unul dintre cei 52 de șefi de stat și de guvern care participă la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Analistul de politică H. D. Hartmann a explicat care au fost motivațiile Maiei Sandu, președintele Republicii Moldova, de a participa la Forumul Economic Mondial de la Davos:

„La Davos, misiunea doamnei Maia Sandu a fost de a relaționa cu cât mai mulți miliardari, cu cât mai mulți oameni politici, cu cât mai mulți grei din lume, pentru că situația în Republica Moldova este sub triplă presiune.

Prima presiune este războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, a doua este războiul economic hibrid, iar în final este grava criză politică. Doamna Maia Sandu se află într-o cădere liberă, este o criză politică, mecanismele politice nu funcționează cum trebuie, iar Igor Dodon, cu toate arestările de tip jos laba de pe stat, reacționează.

Mecanismele politice în Republica Moldova nu merg cum trebuie, iar doamna Maia Sandu se află într-o criză politică profundă“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, analistul de politică externă H. D. Hartmann.

Ieri, la Forumul Economic Mondial de la Davos, președintele Republicii Moldova a îndemnat comunitatea internațională prezentă la eveniment să continue să susțină Ucraina în războiul împotriva Rusiei, spunând că atunci „când ajutaţi Ucraina, ne ajutaţi şi pe noi şi pe alte ţări“.

De asemenea, Maia Sandu a avut întâlniri cu Alain Berset, președintele Elveției, și Xavier Bettel, premierul Luxemburgului.

CITEȘTE ȘI     -    Ciolacu, despre scenariul cu Maia Sandu, președinte al României

La începutul lunii ianuarie, Maia Sandu a fost în România, la Oradea, unde a avut mai mult întâlniri cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și cu Florin Birta, primarul Oradiei. Președintele Republicii Moldova a spus atunci că a venit la Oradea în vacanță, fiind pentru prima dată când vizitează acest oraș din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel