Data actualizării:
Data publicării:

Hartmann: Austria, hub rusesc în interiorul UE. Viena face un „balet“ în raport cu marile puteri / Poziție anti-SUA în problema Taiwanului

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pozițiile Austriei față de marile puteri s-au dovedit a fi foarte diferite de-a lungul ultimilor ani, mai ales în ceea ce privește războiul din Ucraina. Analistul de politică externă H. D. Hartmann e de părere că Viena face un „balet“ foarte subtil prin care încearcă să-și atingă obiectivele.

În cadrul emisiunii „Geostrategica“, la DC News, analistul H. D. Hartmann a vorbit despre politica externă a Austriei în raport cu marile puteri, cu precădere Rusia, China și SUA, și jocul făcut de Viena în vederea atingerii obiectivelor sale strategice. Analistul de politică externă e de părere că Austria este un „hub de interese“ rusești în centrul Europei, iar acest lucru este dăunător pentru ideea europeană, care, după izbucnirea conflictului din Ucraina, a dorit o distanțare și mai mare de Moscova.

„Austria va juca dublu! Austria este un hub de interese rusești în centrul Europei. Nu e prima țară care trădează Europa și nu va fi nici ultima țară care trădează Europa. Ei vor juca atât pe relația specială rusă, pe care o au din timpul imperiilor Austro-Ungar și Țarist și cred că vor merge cu o construcție foarte parșivă cu Republica Populară Chineză, în special finanțele chineze.

Resursa rusească și banii rusești fac un zid pe în fața căruia nici Bruxelles-ul și nici statele naționale nu pot rezista. S-ar putea să asistăm la un joc dublu al Vienei și de aceea sesizăm și acest balet interesant pe care îl vedem tot timpul. Ba e pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, ba se opune la furnizarea de arme moderne către Kiev. Ba dorește intrarea în NATO a Ucrainei, ba intervine sora mai mică a Austriei, Ungaria, care se opune. Ba se încolțește cu Polonia, ba dă dreptate Poloniei. Au un balet politico-diplomatic de fațadă, care ascunde un proiect mult mai amplu.“, a spus Hartmann.

CITEȘTE ȘI       -    EXCLUSIV  H. D. Hartmann spune că nu l-ar fi primit pe ministrul Gerhard Karner în România / video

Austria a blocat inițiativele SUA în Taiwan

În plus, analistul H. D. Hartmann a dat și exemplul poziției Austriei la Consiliul de Securitate al ONU, acolo unde s-a opus inițiativelor SUA în Taiwan:

„Anul trecut, Austria și-a încheiat mandatul de membru supleant al Consiliului de Securitate. Ei și-au încheiat mandatul și au jucat un rol fundamental în blocarea oricărei inițiative a Statelor Unite ale Americii cu privire la Taiwan. Politica sa pro-chineză, la Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, a fost vizibilă. Pe de altă parte nu a permis marilor corporații chineze de 5G să intre pe piața lor. Au avut un balet foarte interesant!“, a punctat la DC News, H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI       -       Gerhard Karner: Ministrul Bode e partenerul meu în a pune presiune pe Comisia Europeană / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel