Prințul Harry vrea să dea în judecată Guvernul britanic. Ar fi pentru prima dată în istorie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Instagram Sussex Royal
Foto: Instagram Sussex Royal
Prințul Harry ar fi fost determinat să recurgă la acest gest în urma unui incident, petrecut la Londra, în vara lui 2021, atunci când mașina în care se afla a fost urmărită de un grup de paparazzi, după ce prințul a plecat de la un eveniment.

Regina s-ar părea că ar fi fost informată de intențiile Ducelui de Sussex. Cazul, care ar urma să se judece la Înalta Curte, riscă să se transforme într-o nouă pată pe obrazul familiei britanice.

Decizia lui Harry vine la câteva zile după scandalul care a cutremurat familia regală britanică, Regina Elisabeta a II a fiind, practic, nevoită să îi retragă fiului său, Prințul Andrew, toate distincțiile militare și titlul de Alteță Regală.

Ar fi o premieră în istoria Marii Britanii

Experții spun că ar putea fi pentru prima dată în istoria Marii Britanii când un membru al Familiei Regale intentează o acțiune în justiție tocmai împotriva Guvernului Majestății Sale.

Avocații lui Harry au formulat o cerere prealabilă către Ministerul de Interne al Regatului Unit, care este obligatorie pentru a putea începe acțiune în justiție. Ce scrie în cerere și ce solicită Prințui Harry poliției britanice, citiți pe RADIO DC NEWS! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel