Hainele tale vor mirosi mereu frumos: 5 produse pe care trebuie să le pui în dulap
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 26 aug 2022, 11:01
WhatsApp
Hainele tale vor mirosi mereu frumos - 5 produse pe care trebuie să le pui în dulap. Sursa - Pexels
Hainele tale vor mirosi mereu frumos - 5 produse pe care trebuie să le pui în dulap. Sursa - Pexels
Câteva sfaturi simple te vor ajuta să scapi de mirosurile neplăcute din dulap. În plus, vor oferi un miros plăcut hainelor.

Nu este atât de ușor să păstrezi o aromă plăcută în dulapul cu haine, când fiecare articol aduce propriile sale note de miros. Și dacă nu porți unele dintre lucruri atât de des, atunci, în dulap poate să apară și un miros de mucegai.

Cum se curăță ușor orice pieptene: trucuri de îngrijire a accesoriilor de păr, dezvăluite de hair-styliști

În condiții de ventilație slabă și umiditate ridicată, lucrurile absorb bine mirosurile. Și dacă pe rafturi sunt haine care nu au fost uscate bine după spălare, atunci  tot dulapul va mirosi deloc urât.

Cu toate acestea, există o serie de secrete care vor asigura o aromă plăcută în dulapul cu haine.

Pliculețe de ceai: Pentru a îmbunătăți mirosul din dulap, poți păstra în el pliculețe de ceai aromatizate nefolosite. Din când în când, pliculețe de ceai trebuie înlocuite. Numărul de plicuri de pus va depinde de cât de puternic este parfumul. NOTĂ: pliculețele de ceai trebuie să fie nefolosite.

Trei plante care trebuie scoase, imediat, din casă: aduc sărăcie și necazuri

Sare: Sarea nu aduce arome plăcute, dar elimină eficient umezeala și combate mirosurile de mucegai. Un astfel de miros poate apărea dacă există umiditate în exces în dulap, iar sarea o poate absorbi această umiditate. Când sarea se întărește, trebuie înlocuită.

Levănțică. De asemenea, puteți folosi levănțică uscată pentru a îmbunătăți parfumul din dulap. Nu trebuie decât sa puneți câteva buchete printre haine, iar mirosul plăcut este garantat. Trebuie să înlocuiți florile o dată pe lună.


Cum să păstrezi corect cuțitele: greșeli care se fac în fiecare bucătărie

Săpun. Pentru a scăpa de un miros neplăcut din dulapul cu haine, poți pune săpunuri solide cu o aromă plăcută pentru tine. 

Cărbune activ. Puteți scăpa de mirosul din dulap cu cărbune activ. Acesta absoarbe eficient toate mirosurile. Cărbunele activ trebuie pus într-o pungă care permite aerului să treacă.

 

BONUS. Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou 

 

Curățenia în bucătărie este o preocupare a gospodinelor, care fac mereu ordine în cea mai importantă cameră din casă.

Blatul mesei de bucătărie atrage privirile prin strălucirea sa. Pentru ca să-l mențină mereu curat, gospodinele îl șterg cu un instrument special. 

Pentru a face acest lucru, nu ai nevoie de detergenți speciali. În același timp, blatul nu poate fi curățat cu compuși abrazivi. Într-adevăr, într-un an suprafața își va pierde strălucirea și culoarea. 

Gelurile obișnuite nu dau un rezultat bun, așa că gospodinele pricepute folosesc experiența și ingeniozitatea pentru a crea un remediu eficient. 

Înfășurați tacâmurile în staniol: vor fi mai strălucitoare și mai curate. Încercați metoda și nu veți regreta

Pentru a pregăti compoziția activă, utilizați un produs de curățat geamurile și un detergent de vase. Pentru fiecare 100 ml de produs, se adaugă o lingură de oțet (6%). 

Ingredientele se amestecă, se toarnă într-o sticlă și se pulverizează pe blat. Lăsați 3-5 minute și apoi ștergeți cu o cârpă curată. 

Cu acest produs, puteți spăla nu doar blaturile, ci și fațadele și dulapurile bucătăriei. 

 

BONUS. Ai ars cămașa preferată cu fierul de călcat? Cu aceasta metodă rezolvi imediat problema  

 

Chiar dacă călcatul hainelor este o activitate plictisitoare, suntem nevoiți să o facem dacă ne place să îmbrăcăm o cămașă fără cute.

Se întâmplă și dezastre atunci când călcăm hainele. Dar nu disperați!  Există remedii pentru orice. 

Putem arde hainele din varii motive: presiunea aburului este prea mare, temperatura fierului de călcat este setată greșit sau apa care se scurge din fierul de călcat lasă urme greu de eliminat. 

Luați niște pungi simple și curățați cuptorul: o metodă incredibilă. Toată murdăria se va desprinde repede

Când se întâmplă să îți pătezi hainele cu un fier de călcat, este important să acționezi imediat. 

Există patru metode care te ajută să le elimini 

Prima metodă -  Fă un amestec din apă caldă și săpun. Înmoaie un burete curat în acest amestec și freacă zona afectată, exercitând o ușoară presiune. După ce se usucă, ia o cârpă de bumbac, înmuiată în oțet, și frecați din nou pata, care va dispărea!

Metoda 2 -  Presărați sare peste zona arsă, apoi umeziți o cârpă în zeama de la o jumătate de lămâie și frecați energic. Lăsați acest remediu natural să acționeze timp de o jumătate de oră. Pata va dispărea.

Planta care este un magnet pentru bani: ține-o în casă și viața ta se va schimba

Metoda 3 -  Înmuiați haina arsă în apă rece pentru o zi și o noapte. După 24 de ore, cu o dischetă de bumbac, înmuiată în peroxid de hidrogen, frecați zona arsă și continuați cu spălarea tradițională.

Metoda 4 -  Pentru a îndepărta această pată galbenă putem folosi un cub de zahăr. Frecăm ușor pata gălbuie cu un cub de zahăr. Lăsăm să acționeze câteva minute, apoi putem tampona cu o cârpă umedă.

Nu vă grăbiți să aruncați prosoapele de bucătărie: în 3 minute vor fi curate și vor mirosi frumos

Pe scurt, un ingredient pe care îl avem cu toții în bucătărie poate rezolva o problemă cu adevărat enervantă.

Dacă niciuna dintre metode nu funcționează, nu rămâne decât să cumpărați un produs dedicat. În orice caz, încercarea ingredientelor naturale nu ar trebui să facă nimic rău, dar ar putea fi o soluție simplă la o problemă delicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?