Hackerul român TinKode susţine că a spart un server NASA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hacker roman nasa
hacker roman nasa

Hackerul român TinKode susţine că a spart un server al Centrului de zbor spaţial Goddard al NASA şi a obţinut acces la date confidenţiale de la sateliţi.

Hackerul, care îşi spune TinKode, a scris pe Twitter marţi: „Centrul de zbor spaţial Goddard al NASA - (spart) 1 server accesat“, relatează SecurityNewsDaily, în pagina electronică de marţi, citat de Mediafax.

Pe blogul lui, TinKode a postat o imagine despre care susţine că este a serverului FTP al centrului. Aceasta prezintă fişiere ce par conecate la programul SERVIR al NASA, care foloseşte date de la sateliţi pentru misiunile de asistenţă în caz de dezastru, evaluarea riscurilor de sănătate sau în cazul schimbărilor climatice şi problemelor de biodiversitate, potrivit lui Paul Roberts de la compania Kaspersky Lab.

Un oficial din cadrul centrului a confirmat că a site-ul a fost spart dar susţine că acest lucru s-a întâmplat în aprilie.

Anunţul lui TinKode intervine la o zi de la lansarea navetei Endeavour şi la o lună după ce acesta ar fi spart serverele Agenţiei Spaţiale Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel