Hackerii din Coreea de Nord ar fi furat date despre tehnologia de apărare cu laser antiaerian a Poliției - Reuters
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Poliția sud-coreeană a făcut front comun cu FBI în investigarea unui posibil caz de furt de date.

Poliția sud-coreeană vrea să afle dacă un grup de hackeri nord-coreeni, acuzat că a furat date de la 14 entități, a obținut informații despre tehnologia de apărare, inclusiv despre un laser antiaerian, a declarat miercuri un oficial al poliției din Seul.

Ancheta, care se desfășoară în colaborare cu Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI), încearcă să determine amploarea datelor obținute de grupul cunoscut sub numele de Andariel, Jeong Jin-ho, care conduce o echipă la Seul, potrivit Reuters.

În 2019, Departamentul Trezoreriei din SUA a recunoscut în Andariel un grup de hacking sponsorizat de statul nord-coreean, concentrat pe efectuarea de operațiuni cibernetice rău intenționate asupra afacerilor străine, agențiilor guvernamentale și industriei de apărare.

Presa locală a raportat săptămâna aceasta că memoria cache a datelor include secrete cheie de apărare sud-coreene.

Peste 1 TB de date secrete

Printre entitățile vizate se numără firme de apărare sud-coreene, institute de cercetare și companii farmaceutice, se arată într-o declarație anterioară a poliției. Aproximativ 250 de fișiere, echivalentul a 1,2 terabytes de informații și date, au fost preluate de hackeri.

Un server proxy creat de grup a fost accesat, într-un district al capitalei nord-coreene Phenian, de 83 de ori între decembrie și martie, a declarat poliția.

Serverul a fost folosit pentru a accesa site-urile web ale firmelor și instituțiilor, grupul profitând de un serviciu de găzduire sud-coreean care închiriază servere clienților neidentificați.

Captură masivă de bitcoin

De asemenea, grupul a extorcat și bitcoin în valoare de 470 de milioane de woni (357.866 USD) de la trei firme sud-coreene și străine în atacuri de tip ransomware, a spus poliția.

Hackerii nord-coreeni au fost acuzați pentru atacurile cibernetice care au adus milioane de dolari, deși Phenianul a negat anterior că ar fi implicat în infracțiuni cibernetice. Reamintim că o femeie a fost investigată în legătură cu atacurile ransomware după ce o parte din bitcoin au fost transferate prin contul ei bancar și retrase la o bancă din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel