Gyorgy Frunda: UDMR ar trebui să iasă de la guvernare dacă guvernul nu va găsi soluţii anti-criză
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gyorgy Frunda
Gyorgy Frunda

Maghiarii ar trebui să iasă de la guvernare în cazul în care Executivul nu va găsi soluţii pentru ieşirea din criza economică, consideră senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

„Dacă guvernul nu va găsi soluţii pentru ieşirea din criza economică pentru stimularea societăţilor româneşti prin mecanisme financiare de dezvoltare economică, dacă nu va găsi soluţii pentru atragerea capitalului străin al câtorva investitori strategici, dacă Guvernul nu va găsi măsuri de relaxare fiscală, financiară, atunci părerea mea este UDMR-ul trebuie să iasă de la guvernare“, a afirmat senatorul UDMR la RFI România

Gyorgy Frunda a dezvoluit că mai mulţi colegi din cadrul formaţiunii „au pus sub semnul întrebării“ actuala alianţă a UDMR cu PDL şi au propus ieşirea de la guvernare a Uniunii.

„Pentru că, în cadrul UDMR, eu reprezint o poziţie împreună cu câţiva colegi, care de multe ori am pus sub semnul întrebării actuala alianţă a UDMR cu PDL. Şi am propus ieşirea de la guvernare a UDMR, pe analiza politică, având în vedere viitorul nostru în alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, având în vedere necesitatea ca UDMR să aibă un dialog permanent cu partidele parlamentare democratice româneşti şi să stabilim nişte baza minimale de colaborare cu aceste partide“, a spus Frunda.

În opinia acestuia, o discuţie legată de ieşirea UDMR de la guvernare ar fi actuală după congresul Uniunii, dar va fi condiţionată şi de măsurile economice şi financiare pe care guvernul le va lua în perioada imediat următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel