Guvernul Ponta, criticat de Băsescu pentru că vrea să cumpere mașini
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
băsescu
băsescu

În cadrul celei de-a treia intervenție publică de când a început campania electorală, președintele Traian Băsescu, a criticat, vineri seară, decizia actualului guvern de a achiziţiona maşini cu o valoare de până în 18.000 de euro, apreciind că este "una din măsurile neinspirate" pentru un sfârșit de an, dar carateristică guvernărilor noastre.

"Am înţeles că Guvernul s-a hotărât să cumpere maşini... Şi valoarea maşinilor să nu depăşească 18.000 de euro. Cred că este una din măsurile neinspirate, pe sfârşit de an, dar este caracteristică guvernărilor noastre. Banii de investiţii - pentru că maşinile noi înseamnă investiţii - se duc în maşini până la 18.000 de euro valoare, ceea ce înseamnă că nu va fi Dacia de 7.500 sau Fordul B-MAX, vor fi maşini mai serioase... Aceşti bani sunt bani cărora le spui "bani de investiţii", pentru că sunt achiziţii de maşini noi. Cred că o măsură corectă a Guvernului ar fi fost ca aceşti bani, dacă tot nu s-au cheltuit, măcar să fie utilizaţi la plata facturilor restante la diverse ministere, pentru că deja blocajul economic devine tot mai consistent", a declarat Traian Băsescu, de la pupitrul de la Cotroceni.

Guvernul condus de Victor Ponta a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență care permite instituţiilor publice, companiilor naţionale cu capital integral sau majoritar de stat ca şi regiilor autonome achiziționarea autoturismelor și în afara Programului "Rabla", dar al căror preț să nu depășească suma de 18.000 de euro, inclusiv TVA, iar capacitatea cilindrică să nu fie mai mare de 1.600 centrimetri cubi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel