Urmărește emisiunea live
Guvernul Poloniei, condus de Mateusz Morawiecki, vrea să interzică rețelelor de socializare ștergerea postărilor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, îi ia apărarea lui Donald Trump în războiul cu rețelele de socializare
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, îi ia apărarea lui Donald Trump în războiul cu rețelele de socializare
Oficialii guvernului Poloniei au denunțat dezactivarea conturilor lui Donald Trump de pe rețelele de socializare și au transmis că se pregătește un proiect de lege pentru a trece în ilegalitate acțiuni similare pe teritoriul țării.

„Algoritmii sau conducătorii corporațiilor gigantice nu ar trebui să decidă dacă ceea ce crezi e drept sau nu”, a spus premierul Mateusz Morawiecki, pe Facebook, la începutul săptămânii, fără a-l menționa pe președintele american. „Nu trebuie să existe înțelegere pentru cenzură”, a continuat el, conform The Guardian.

„Cenzurarea libertății de exprimare, care este de domeniul regimurilor totalitare și autoritare, se reîntoarce sub forma unui mecanism nou și comercial de a-i combate pe cei care gândesc diferit”, a adăugat el. Acum, secretarul de stat din Ministerul Justiției, Sebastian Kaleta, a spus că pregătește un proiect de lege al instituției pentru a interzice rețelelor de socializare să șteargă postări care nu încalcă și legea poloneză. Totuși, partidul de guvernământ al Poloniei, PiS, care rezonează cu ideologia lui Trump, a fost acuzat la rândul său de o retorică anti-LGBT și anti-refugiați, limitând libertatea de exprimare a celor care gândesc diferit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel