Guvernul investește 35 de milioane de euro în fabrica Pirelii de la Slatina
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
TRUCK_TIRE_MOTORCYCLE_TIRES_BICYCLE_TIRES_TRUCK_TRAILER_CAR_TIRES
TRUCK_TIRE_MOTORCYCLE_TIRES_BICYCLE_TIRES_TRUCK_TRAILER_CAR_TIRES

Guvernul român va participa cu 35 de milioane de euro la investiția companiei Pirelli din Slatina, a declarat, marți,

Potrivit planului de investiţii al companiei, aceasta va investi în România 105 milioane de euro în următorii cinci ani. Pirelli a anunţat, marţi, în timpul vizitei premierului la Slatina, că suma investită între 2013 și 2017 se adăugă planului de investiţii al companiei Pirelli pentru perioada 2005 - 2014, în valoare de 450 milioane euro, investția totală ajungând la aproximativ 555 de milioane de euro.

Premierul a declarat că proiectul dezvoltat de Pirelli constituie o necesitate pentru statul român, el oferind atât recunoaștere la nivel mondial, cât și oportunități: "Vreau să spun că ne aflăm într-o perioadă în care guvernele din toată lumea, începând de la cele mai mari, de la cele mai dezvoltate, au nevoie de nume mari, de nume consacrate, iar Pirelli este un brand mondial şi sunt mândre să vadă investiţii de genul celei făcute de Pirelli, aici, la Slatina transformându-se în realitate. Am apucat să văd această idee de la bun început şi recunosc că realizările de până astăzi au depăşit, pentru mine, probabil şi pentru alţii cele mai frumoase aşteptări. Noul proiect de investiţii, aşa cum a fost prezentat, presupune o investiţie de 100 de milioane de euro, 500 de noi locuri de muncă, iar pentru acest nou proiect statul român participă, în conformitate cu legislaţia europeană, cu o sumă de aproximativ 35 de milioane de euro. Statul român este oricum un beneficiar pentru că aceşti 35 de milioane de euro se vor întoarce în anii viitori prin taxe, impozite, dincolo de avantajul imediat al creării noilor locuri de muncă, aici, direct, la Pirelli".

Planul de investiții presupune creşterea suprafeţei fabricii de anvelope de la 180.000 de metri pătraţi în prezent, la 200.000 metri pătraţi în 2017, precum şi dezvoltarea capacităţii de producţie. La finalul proiectului, unitatea de producţie de anvelope de la Slatina va deveni cea mai mare fabrică Pirelli din întreaga lume, a afirmat directorul tehnic al grupului Pirelli, Maurizio Boiocchi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel