Guvernul creşte impozitul pe contractele sportive de la 11% la 30%. LPF spune că "este o triplare a datoriilor. Nu poţi lua astfel de măsuri peste noapte"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Liga Profesionistă de Fotbal anunţă că va discuta cu reprezentanţii Guvernului cu privire la măsurile fiscale, pentru că acestea vor afecta grav cluburile din România. 

"Decizia noii impozitări a salariilor din sport, care se duce undeva la 30 la sută, este una care va afecta în mod grav fotbalul românesc. Gândește-te că e aproape o triplare a datoriilor către Stat. Într-o activitate cum e cea de la un club de fotbal, cele mai mari cheltuieli le reprezintă salariile. Avem echipe cu bugete mai mici, dar care au salarii de 1,5 milioane de euro. Pentru ele, automat dispar 300.000 de euro.

La cele mai mari, unde salariile ating 3 sau 4 milioane de euro, afectarea este între 600 și 800 de mii de euro! E imens! Nu poți lua astfel de măsuri peste noapte, fără să le anticipezi. Fără să vii să întrebi oamenii din acel domeniu, fără să îi previi cu un an sau doi înainte. O să discut și cu secretarul general al FRF și vom încerca să discutăm apoi cu cei din Guvern. Sunt afectate și handbalul, și baschetul.  Peste tot unde există salarii mai bunicele.

Vom fi trași în jos față de toate celelalte cluburi de fotbal din zonă, care acum au bugete comparabile sau puțin mai bune”, a declarat Justin Ștefan , secretarul general al LPF, pentru ProSport.

Gigi Becali a anunţat apocalipsa în sport 

"Păi dacă ne mai și taxează, trebuie să închidem porțile. O să îngreuneze activitatea mai mult, ce să facem? Ce pot să fac? Măcar atât ne lăsau. Să ceri bani de la stat pentru fotbal nu e normal. Trebuie să ceri de la primării să îți facă stadioane, pentru că populația vrea fotbal. Și să facă stadioane, da, asta poți să ceri.

Dar să ceri bani de la stat pentru fotbal să dai salarii, nu mi se pare normal. Să vii să suprataxezi, iar nu mi se pare normal, tot ne descurcam greu. Privații vor închide și vor rămâne Consiliile Locale să facă echipe de fotbal și nu vom mai avea fotbal, nu pot să se descurce în cupele europene”, a spus Gigi Becali, la ProSport Live.

Conform noilor măsuri fiscale, cluburile care sunt finanţate din bani publici vor avea un plafon salarial maxim de 30.000 lei net, adică 6000 euro. La cluburile private, taxa pe contractele de activitate sportivă va creşte de la 11% din salariul net la 30%, mai arată sursa citată. 

Proiectul a fost publicat şi este în dezbatere publică, dar Marcel Ciolacu a anunţat deja că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel