"Guvernul Cioloş are 7 miniştri pe care Ponta nu i-ar fi ţinut". Cine spune asta
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Preşedintele ALDE Satu Mare, deputatul Ovidiu Silaghi, a dat şapte nume de miniştri din guvernul tehnocrat Cioloş, pe care fostul premier Victor Ponta nu i-ar fi ţinut şi care într-un guvern politic 'ar fi plecat din prima zi'.

'Sunt şapte miniştri tehnocraţi care în mod normal într-un guvern politic ar fi plecat din prima zi, după asemenea afirmaţii, asemenea gesturi şi enormităţi. Cu certitudine ar fi plecat din prima zi, primul ministru Ponta nu i-ar fi ţinut pe niciunul, vă pot da nenumărate exemple de miniştri care au fost obligaţi să plece, Radu Stroe de la Justiţie, Barbu de la Cultură, Rus de la Transporturi, pentru afirmaţii mult mai la obiect. Au fost nevoiţi să plece pentru că răspund mult mai politic. Acest guvern tehnocrat nu răspunde politic în faţa nimănui. Toată lumea merge înainte, nu reacţionează la nicio chemare în Parlament sau reacţionează la prea puţine, şi pentru că nu decontează politic, şi dânşii sunt aici doar într-o excursie aşteptând de fapt trecerea timpului să se întoarcă pe posturile de la Bruxelles, cam asta se întâmplă, din păcate şi nefericire', a declarat Silaghi.

[citeste si]

Silaghi s-a referit la ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru declaraţia referitoare la drepturile omului, la ministrul Muncii, Ana Costea, care 'nu este pregătită' cu legea salarizării unitare, la Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, pentru că după afirmaţia despre munca românilor pe doi lei susţine că nu ar fi sustenabilă legea salarizării unitare şi nici legea salariului minim.

De asemenea, Silaghi a criticat şi activitatea ministrului Fondurilor Europene, Aura Carmen Răducu, el susţinând că probabilitatea ca în acest an România să obţină bani europeni tinde spre zero. Alţi miniştri criticaţi de Silaghi sunt cel al Sănătăţii, Andrei Achimaş Cadariu, pe motiv că încă nu se ştie cauza de la care se îmbolnăvesc bebeluşii, ministrul Agriculturii Achim Irimescu pentru că a dat vina pe firma de lactate din Argeş, dar şi ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, care 'abia azi a luat decizia de a înlocui managerul companiei Tarom'.

'Utilitatea unui guvern politic se dovedeşte încă o dată că poate duce la creştere economică şi poate să-şi ducă la îndeplinire sarcinile asumate, pe când un guvern de tehnocraţi, neavând nicio sarcină asumată, poate să facă orice afirmaţie şi poate să facă orice fel de acţiune', a mai spus Silaghi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel