Guvernul alocă 2 milioane de lei pentru programele destinate etnicilor români din străinătate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Guvernul alocă două milioane de lei pentru programe destinate păstrării identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării potrivit unei hotărâri publicate joi în Monitorul Oficial.

palatul-victoria-guvern-romaniaBanii provin din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului şi sunt transferaţi în bugetul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Executivului, conform hotărârii adoptate pe data de 7 septembrie, informează Agerpres.

La reuniunea anuală a Diplomaţiei, preşedintele Traian Băsescu a pus accentul pe importanţa consolidării politicii referitoare la comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării.

"Lucrurile se mişcă într-o direcţie bună şi, ce este îmbucurător, nu am mai auzit în ultimele 12 luni acuzaţii de la organizaţiile românilor din afara frontierelor că nu li se răspunde, că este dezinteres la ambasade, că este dezinteres la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Nu, aceste mesaje nu le-am mai auzit în ultimele 12 luni şi vă felicit pentru asta, mulţumindu-i şi domnului secretar de stat Tomac (Eugen Tomac - n.r.) pentru pragmatismul pe care îl are în dezvoltarea activităţilor Departamentului. Deci, consolidare pentru politica legată de românii din afara frontierelor. Şi aici ţin să remarc aportul extrem de bun pe care l-a avut Institutul Cultural Român, prin promovarea unor acte culturale care consolidează prezenţa românească în afara frontierelor", spunea Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel