Guvernul a majorat tarifele podurilor de peste Dunăre
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
Taxa de pod desfiintata
Taxa de pod desfiintata

Guvernul a majorat tariful de trecere a podurilor rutiere de peste

Tariful de trecere a podurilor rutiere peste Dunăre de la Fetești-Cernavodă a fost majorat cu 18%, potrivit unui act normativ publicat vineri în Monitorul Oficial. În urma majorării, un autoturism va plăti 12 lei pentru o trecere, până la 31 martie, și 13 lei, de la 1 aprilie până la sfârșitul anului, comparativ cu 11 lei, cât se plătea până acum. De asemenea, microbuzele vor plăti cu 4 lei mai mult până la finalul lunii martie, respectiv 41 de lei pentru o trecere și 47 de lei din aprilie. Majorările apar într-un ordin al ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, publicat vineri în Monitorul Oficial, dar elaborat în decembrie anul trecut.

Pe de altă parte, ordinul reglementează și tarife pentru o serie de 20 de treceri ale podului. Astfel, în loc de 240, respectiv 260 de lei, un autoturism va plăti 192 de lei până la finalul lunii martie și 208 lei din aprilie. În acest fel, se aplică o reducere de 20%. Pentru microbuze, 20 de treceri vor costa 714, respectiv 818 lei, în loc de 820 de lei și 940 de lei, aplicându-se o reducere de aproximativ 13%.

Pentru fiecare pod, există o singură zi în acest an în care nu se plătesc taxe, dar prevederea se aplică doar autoturismelor. Pentru podurile de la Fetești-Cernavodă, 15 mai este ziua în care se trece gratuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel