COVID-19: Un guvernator american HABAR NU AVEA că asimptomaticii pot răspândi virusul
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Guvernatorul statului Georgia, Brian Kemp, a susținut o conferință de presă miercuri.

Guvernatorul statului Georgia, Brian Kemp, a susținut o conferință de presă miercuri, conform Gizmodo. În timpul evenimentului, Kemp a recunoscut că nu știa până recent că coronavirusul poate fi răspândit și de cei care nu au simptomele Covid-19.

„Ceea ce le-am spus oamenilor, din directivele Centrului de prevenire și controlare a bolilor (CDC) - cum că, dacă te simți rău, e mai bine să stai acasă – ei bine, acei oameni puteai să-i infecteze pe oameni chiar înainte să se simtă rău, însă nu știam acest lucru până în ultimele 24 de ore", a declarat Kemp.

Minciună sau lipsă de informare?

Guvernatorul republican, care a preluat conducerea statului în 2019, a spus că consilierul său în sănătate publică, Kathleen Toomey, a descris dovezile răspândirii asimptomatice drept „o schimbare a jocului".

Nu este clar dacă Kemp minte despre faptul că abia aflat despre aceste informații sau dacă pur și simplu a fost neinformat. Cu toate acestea, CDC a avertizat faptul că coronavirusul poate să fie răspândit și de persoanele infectate și asimptomatice de mai bine de o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel