Gustarea care vă ajută să scăpați de grăsimea de pe burtă
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @wayhomestudio
FOTO: Freepik @wayhomestudio
Iată care este cea mai bună gustare, care pe lângă faptul că este delicioasă, ajută și să scăpați de grăsimea de pe burtă.

Când sunteți la dietă sau pur și simplu ați adoptat un stil alimentar sănătos mai există și zile în care doriți să gustați ”ceva bun”, care să vă bucure, fără a vă simți vinovat că v-ați abătut de la dietă.

Astfel, cea mai bună gustare, care pe cât de sănătoasă, dar și un impact major asupra grăsimii de pe abdomen, este o combinație simplă și gustoasă de iaurt grecesc cu fructe de pădure proaspete.

Beneficiile pentru sănătate ale acestei combinații simple

Iaurtul grecesc cu fructe de pădure proaspete vine cu un aport important de proteine, fibre și nutrienți, precum și cu antioxidanți, care se află din abundență în fructele de pădure.

Iată care sunt beneficiile pe care le obțineți dacă veți consuma un bol de iaurt cu fructe de pădure proaspete.

Iaurtul grecesc oferă mult mai multe proteine decât un iaurt obișnuit. ”Se știe că proteinele sunt mai sățioase decât carbohidrații sau grăsimile, ceea ce înseamnă că vă pot ajuta să vă simțiți mai sătui pentru perioade mai lungi. Acest lucru poate duce, potențial, la un aport caloric redus pe parcursul zilei, ajutând la pierderea în greutate”, afirmă Amy Goodson, dietetician, scrie EatThis.

Combinația dintre iaurtul grecesc și fructele de pădure proaspete oferă sațietate, ca urmare a conținutului de fibre, astfel, această gustară vă ajută să vă simțiți sătui mai multă vreme și să reduceți aportul caloric.

De asemenea, iaurtul grecesc cu fructe de pădure aduce o cantitate redusă de calorii, ceea ce este benefic atunci când vreți să scădeți în greutate.

Fructele de pădure au un conținut important de antioxidanți, care ajută în combaterea stresului oxidativ și al inflamațiilor, lucru care este asociat cu luarea în greutate și complicațiile date de obezitate.

Iaurtul grecesc este de obicei plin de probiotice, care sunt excelente pentru menținerea sănătății microbiomului intestinal și ajută la digestie.

”Unele studii sugerează că un microbiom intestinal echilibrat poate fi legat de reglarea greutății și de un risc redus de obezitate. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări în acest domeniu pentru a înțelege pe deplin mecanismele implicate”, mai spune Goodson.

Există mulți nutrienți importanți în iaurtul grecesc, iar printre aceștia se numără calciul, care este esențial pentru sănătatea oaselor, alături de vitaminele B, care ajută la metabolismul energetic.

Citește și: Care sunt cele mai sănătoase cinci semințe pe care le puteți mânca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel