Gustare ușoară și senzațional de bună din sfeclă roșie. Rețeta rapidă cu care îți vei cuceri oaspeții
Poți mânca sănătos chiar și de Crăciun, alegând ingredientele potrivite și produsele oferite de natură.
Această gustare sănătoasă și ușoară, pregătită în cel mai scurt timp, le poate înlocui pe cele ambalate, care sunt grase și bogate în conservanți. Decembrie este acea lună a anului, în care gospodinele petrec mai mult timp în bucătărie, pregătind bucate delicioase pentru mesele de prânz și cină.
Prin urmare, gospodinele caută rețete originale cu care își vor impresiona familia și musafirii. Dacă vrei să-ți uimești oaspeții, poți prepara aperitive diferite și ușoare. Această gustare este ideală și pentru copii. Va dura doar 15 minute ca să o prepari și toată lumea va fi mulțumită.
Pune ouăle într-un pahar cu apă, înainte de a le consuma. Este esențial pentru sănătate
De fapt, leguma de care ai nevoie conține foarte puține calorii, multe vitamine și săruri minerale. În plus, conținutul ridicat de fibre din aceste legume le face capabile să favorizeze tranzitul intestinal.
Leguma cu proprietăți nutritive incredibile din care poți prepara o gustare este sfecla roșie. Sfecla roșie are o aromă ușoară și se pretează la multe rețete de mâncare și băuturi.
Datorita proprietăților sale, sfecla roșie are efecte remineralizante și tonice. Sfecla roșie este recomandată și persoanelor anemice, deoarece este capabilă să revitalizeze globulele roșii. Sfecla conține foarte puține calorii: 100 grame de sfeclă conțin doar 19 calorii.
De asemenea, sfecla este bogată în compuși fenolici capabili să promoveze sănătatea cardiovasculară, reducând efectul oxidativ al radicalilor liberi și al tensiunii arteriale. Potrivit unui studiu, gătitul acestei legume nu reduce conținutul compușilor antioxidanți.
În loc de gustările obișnuite pentru a înveseli oaspeții, doar 15 minute sunt suficiente pentru o gustare sănătoasă și ușoară.
Ingredientele și prepararea:
Pentru a prepara aceste chipsuri gustoase din sfeclă roșie vei avea nevoie de o sfeclă roșie, un praf de sare și câteva linguri de ulei de măsline extravirgin.
Sfecla roșie se curăță de coajă, se spală și se usucă cu un prosop de hârtie. Ulterior, sfecla roșie se tai în felii foarte subțiri.
Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade, în regim de ventilație. Pune feliile de sfeclă într-un castron mare, adaugă 3 linguri de ulei de măsline și un praf de sare. Amestecați. Apoi întindeți feliile de sfeclă roșie pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Tava se dă în cuptor și feliile de sfeclă se coc aproximativ 15 minute.
Imediat ce feliile de sfeclă sunt gata, pot fi servite ca un aperitiv delicios. Dacă preferi le poți asezona cu boia de ardei sau piper roz. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News