Gușă a decis: Cine este premiantul clasei politice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cozmin Guşă a făcut o analiză a clasei politice şi a României din 2016 unde a identificat un "premiant", în persoana lui Liviu Dragnea, şi un "repetent" - Victor Ponta. 

"In 2016, Iohannis, in mod evident, mai ales dupa decizia de guvern tehnocrat, a avut posibilitatea unei consolidari din punct de vedere al credibilitatii si al autoritatii, care a continuat cu un regres la final, un regres al autoritatii si o zguduire a increderii publice, pentru ca cu presedintele s-a intamplat un lucru evident, a fost inselat clar de PNL, structura pe care a mizat, cat si de Ciolos, in mod evident, lucru care a devenit clar pe parcursul campaniei. Practic, entitatea politica - PNL, si cea guvernamentala, reprezentata de Ciolos, l-au pus pe o pozitie sa fie singur impotriva tuturor", a explicat Guşă.

"A doua entitate importanta, guvernarea Romaniei in 2016 - a fost timorata si nesincera. Asa cum Victor Ponta a ucis spiritul new generation in politica romaneasca, la fel si Ciolos si ai sai au ucis speranta romanilor ca o guvernare tehnocrata ne-ar rezolva problemele", a continuat acesta.

In ceea ce priveste Parlamentul, consultantul politic apreciaza ca acesta s-a intarit pe final de 2016. "Practic, Parlamentul a şomat in 2016. Singurul episod relevant a fost cel al demiteruu lui Zgonea", a punctat Guşă.

[citeste si]

Intrebat cat de importante sunt partidele pe final de an, consultantul politic a replicat: "E o intrebare care-i framanta pe toti, si pe sustinatorii lor, o parte au stat acasa, ma refer la PNL, o parte s-au dus la munca - PSD. PSD a avut un episod minor. Prin ignorare, Dragnea si ai sai au minimalizat clar jocul lui Victor Ponta. Accidentul Ponta a fost unul minor. Un alt avantaj al lui Dragnea a fost si disparitia factorului Iliescu. Batranetea, bolile l-au pus in faza de non- combat, iar partidul a fost mai liber de balast."

Liviu Dragnea și Victor Ponta, premiantul și repetentul

"PNL a fost in zona de leadership si mercantili, si necinstiti. Campionii sunt Gorghiu si Blaga, Blaga, scos din ecuatie in ultima parte intr-un mod naiv pentru ca el apucase sa-si puna acolitii pe liste. UDMR au jucat nevinovat, dar vicleni. USR, cand s-a confruntat cu un sistem, au devenit dezamagitori. Desi au fost ajutati, nu au depasit un scor de doua cifre. Nu e o alternativa. ALDE a trait deloc spectaculos, parazitar, pe spatele PSD si a nevoii PSD de a sufoca dreapta. O strucrutura ciudata, cu multi oameni cu probleme in justitie. PMP a fost o pata de culoare, dar cu eforturi si rezultate penibile. Au fost carcotasul de serviciu, in stilul Vadim de pe vremuri, urmeaza epigonul lui Vadim, Basescu", a punctat consultantul.

În opinia sa, daca ar fi sa vorbim despre "personajele cu notorietate", "premiantul clasei" ar fi Liviu Dragnea. De cealalta parte s-ar situa "repetentul", reprezentat de Victor Ponta, care "a cazut si s-a comportat penibil", ceea ce a marcat fidelizarea partidului in jurul lui Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel