Grupul Wagner, în "război" cu Ministerul rus al Apărării? Reacția Kremlinului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Grupul Wagner, în "război" cu Ministerul rus al Apărării? Reacția Kremlinului / Foto: Pexels
Grupul Wagner, în "război" cu Ministerul rus al Apărării? Reacția Kremlinului / Foto: Pexels
Kremlinul a reacționat după ce în presă s-a scris că între Ministerul Apărării al Rusiei și Grupul Wagner există un conflict.

Rapoartele despre un presupus conflict între Ministerul rus al Apărării și "wagneriți" sunt produsul manipulării informațiilor, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Practic, acest conflict există, desigur, în spațiul informațional", a spus el reporterilor, răspunzând la întrebarea dacă un astfel de conflict există între Ministerul Apărării al Rusiei și grupul Wagner, condus de Evghenii Prigojin, și cunoscut în presă ca fiind armata de mercenari privată a lui Vladimir Putin.

"În ceea ce privește toate conflictele, așa cum se întâmplă întotdeauna, acestea sunt în principal produse ale manipulărilor informaționale și așa mai departe, care, bine, uneori informațiile oponenților noștri se potrivesc, dar uneori prietenii noștri se comportă în așa fel încât nu mai ai nevoie de inamici",  a spus reprezentantul Kremlinului.

Peskov: Țara ar trebui să-și cunoască eroii

Potrivit lui Peskov, "toată lumea face un lucru comun, toată lumea luptă pentru patria sa și așa trebuie tratată". El a mai afirmat că "țara ar trebui să-și cunoască eroii".

"Ea îi cunoaște și pe eroii care servesc în forțele noastre armate și arată miracole de eroism și îi cunoaște și pe eroii din Grupul Wagner. Cu toții vor rămâne pentru totdeauna în memoria noastră", a adăugat Peskov.

Ce spunea în trecut Peskov despre Grupul Wagner

Kremlinul a recunoscut abia recent că mercenarii din Grupul Wagner luptă în Ucraina. În luna octombrie, în schimb, Peskov Kremlinul refuza vehement să comenteze statutul Grupului Wagner al omului de afaceri Evghenii Prigojin, cunoscut și sub porecla de bucătarul lui Putin.

În timpul conferințe din această toamnă, jurnaliștii i-au atras atenția secretarului de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, asupra criticilor aduse de către serviciul de presă al companiei Concord împotriva guvernatorului din Sankt Petersburg ,Alexander Beglov, în legătură cu "sprijinul insuficient pentru Grupul Wagner". Când i s-a cerut să clarifice statutul Grupului Wagner și al lui Prigojin însuși, Peskov a spus: "Prigojin este cetățean al Rusiei. Acesta este cel mai important lucru".

"Este un antreprenor. Știți că îi pasă de ceea ce se întâmplă și aduce o contribuție mare, fezabilă. De fapt, așa cum fac mulți antreprenori din țara noastră", a spus atunci purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

La o întrebare clarificatoare despre statutul Grupului Wagner, Peskov a spus: "Fără comentarii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel