Data publicării:

Grupul GARBE, companie de anvergură la nivel continental, face angajări în România

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @johan111
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @johan111

Grupul GARBE, companie de anvergură la nivel continental în domeniul logistic și industrial, își pregătește intrarea pe piața imobiliară românească, și face angajări. 

Anul acesta, România a înregistrat o creștere de două ori și jumătate a volumului tranzacțiilor imobiliare comerciale.

Potrivit europaproperty.com, GARBE, unul dintre cele mai mari grupuri de investitori în spații logistice și industriale din Germania și Europa, intenționează să intre pe piața din România, și a demarat deja procedurile pentru recrutarea echipei la nivel local. 

Această mișcare conferă României un avantaj competitiv și o transformă într-o destinație atractivă pentru proiecte de mare anvergură în domeniul logistic și industrial prin poziționarea strategică, investițiile fără precedent în infrastructură, forță de muncă calificată și costuri competitive.

„În prezent analizăm întreaga regiune, iar România este o piață atractivă pe care o luăm în considerare datorită potențialului său. Dacă strategia GARBE se cristalizează, cu siguranță vor exista noi informări către piață”, a punctat în presa străină Martin Polak, Managing Director pentru Europa Centrală și de Est la GARBE Industrial Real Estate Slovakia.

GARBE, active de 10,6 miliarde de euro și spații logistice pe o suprafață echivalentă cu 15% din orașul Pitești

Cu o istorie de peste 55 de ani și circa 600 de angajați, GARBE are 18 birouri în Europa și parteneriate cu două dintre cele mai mari fonduri de investiții alternative din lume: BlackRock și Brookfield. Doar pe segmentul logistic, GARBE deține active cu o valoare de 10,6 miliarde de euro și o suprafață de 6,4 milioane de metri pătrați. Ceea ce înseamnă mai bine de 15% din suprafața orașului Pitești.

Spre comparație, dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de spații industrial-logistice din România, avea active evaluate la 13,6 miliarde de euro, la finalul anului trecut, cu o suprafață închiriabilă de 11,8 milioane de metri pătrați în 10 țări.

România, punct central pentru afaceri

Ultimele luni au adus decizii similare celei a managementului GARBE și din partea altor giganți logistici mondiali sau europeni, care au decis să facă din România punctul central al expansiunii la nivel european. 

NewCold, lider mondial în logistica pentru produse alimentare, cu 22 de depozite pe trei continente, a intrat pe piața românească prin achiziția unui teren de nouă hectare, în partea de nord a Bucureștiului, în proximitatea centurii A0, de la dezvoltatorul și operatorul de spații de logistică și industriale WDP.  

De asemenea, Gebrüder Weiss, și-a extins rețeaua de terminale logistice cu un nou hub, la Popești-Leordeni, în urma unei investiții majore de 20 de milioane de euro. La fel au procedat și polonezii de la LPP, care consideră țara noastră punct strategic pentru operațiunile din sudul Europei, și vor deschide un nou depozit, dedicat vânzărilor online, cu o capacitate de procesare de 400.000 de produse pe zi.

În primul semestru, valoarea tranzacțiilor imobiliare comerciale a fost de două ori și jumătate mai mare decât în perioada similară din 2023

Prima jumătate a lui 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare comerciale în valoare totală de 419 milioane de euro  în România, ceea ce reprezintă o creștere de două ori și jumătate față de volumul din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Colliers. 

Principalul motor al acestui avans îl reprezintă, potrivit analiștilor, dezvoltarea infrastructurii, efect al investițiilor fără precedent asumate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu. În plus, consultanții Colliers apreciază că perspectivele rămân favorabile și pentru a doua parte a anului, iar cu un volum semnificativ de tranzacții în desfășurare, inclusiv unele recente în care proprietarii doresc o finalizare rapidă, atingerea pragului de 1 miliard de euro în 2024 pare un obiectiv realizabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel