Gruparea Hamas primește indirect bani din SUA prin Iran, spune Adrian Zuckerman: Au plătit, acum o săptămână, 6 miliarde de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Excelența Sa Adrian Zuckerman, fost ambasador SUA în România, invitat la DC News și Defense Romania, a explicat de unde provin banii pentru organizația Hamas și a făcut declarații cu privire la victimele din Israel.

De unde vin banii pentru organizația Hamas?

Arabia Saudită a făcut un fel de aranjament acum câteva săptămâni cu Iranul, care a fost aranjat de chinezi. De ce a făcut asta? Pentru că din administrația Biden când a ajuns aleasă acum vreo 2 ani jumate, nu s-a înțeles cu Arabia Saudită care era un foarte bun prieten al Americii. Relațiile cu Arabia Saudită au fost răcite și au lăsat loc pentru chinezi să intre acolo și să facă probleme. Această administrație încearcă la orice cost să meargă după Iran să semneze acest acord nuclear care în sine e un eșec din care administrația Trump și-a dat seama ca e un eșec și o mare greșeală, dar, pentru un motiv sau altul, această administrație Biden încearcă să îl semneze. 

Acum o săptămână, două, au (n.r. administrația Biden) plătit 6 miliarde de dolari ca Iranul să dea drumul la 5 sau 6 ostatici și au spus că banii se duc în Qatar și o să fie folosiți numai pentru lucruri umanitare dar ce uită această administrație și e bizar pentru mine, banii sunt fundable (n.r. finanţabili) și așa iranienii nu mai trebuie să plătească 6 miliarde de euro precum spitale, hrană, iar banii aia se duc altundeva și așa ai putea spune că banii ăștia sunt pentru orice, dar în realitate nu sunt pentru orice, banii ăștia se duc direct ca să ajute grupe teroriste ca Hamas” a precizat Excelența Sa Adrian Zuckerman, invitat la interviurile DC News și Defense Romania.

VEZI ȘI: Începe războiul dintre Israel și Iran? Adrian Zuckerman: Problema nu este în Gaza. Este în Teheran, în Moscova și în Beijing

Foarte multe victime ale atacului din Israel

„De ce credeți că acești oameni de la Hamas, acești teroriști criminali, au intrat în orașe și au tras afară copii, femei, am auzit un raport că era un bărbat într-un scaun cu rotile care a fost tras și răpit de ei. E ceva de necrezut ce fel de criminali sunt” a mai spus fostul ambasador al SUA în România.

Avem informații confirmate acum și de Reuters și de CNN privind atrocități inimaginabile, nu s-a mai întâmplat așa ceva. Exact cum spuneți, s-au folosit copii, obligați să deschidă ușa chibuțului, cei dinăuntru au deschis, în spatele lor se aflau teroriști Hamas. Am înțeles că au intrat în case, era șeful districtului sud în Israel, au intrat în casa lui, l-au împușcat împreună cu soția sa. În mai multe case s-a intrat și s-au mitraliat civili inclusiv femei și copii. Informația oficială în această dimineață este că cel puțin 260 de adolescenți, în majoritate israelieni dar și americani, germani, alte naționalități au fost uciși la acel festival muzical. Oficial sunt peste 700 de victime israeliene acum, morți, peste 2000 de răniți, peste 100 de ostatici în acest moment” a menționat analistul politic Bogdan Chirieac.

VEZI INTERVIUL COMPLET AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel