Urmărește emisiunea live
Grindeanu continuă seria sfaturilor ”salvatoare” din Guvern. Pasagerii care se urcă în trenuri să bea apă, suc sau ce vor ei, în caz că vor rămâne în câmp. Poate era mai bine ceai de tei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / Bogdan Danescu
Inquam Photos / Bogdan Danescu
Un tren a rămas în câmp timp de patru ore, fără explicații și fără apă pentru călători. Anul trecut PSD vorbea despre ”plecat acasă”, astăzi ne dă sfaturi salvatoare: să bem apă... apa pe care ne-o cumpărăm când ne urcăm în tren. 

După fostul ministru al Agriculturii, care ne-a spus să mergem mâncați bine la cumpărături, ca să nu facem risipă alimentară (de parcă problema n-ar fi fost alta, respectiv prețurile)... ”Am făcut un astfel de exerciţiu şi vă spun că am găsit şi soluţia. Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider şi la finalul săptămânii umplem coşul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi”

După guvernatorul BNR, care ne-a spus să bem ceai de tei, pentru a ne calma în fața inflației... ”Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitația este caracteristică perioadelor de criză, e de înțeles. Dar eu cred că autoritățile asta trebuie să transmită, mai calm. Am înțeles și eu mesajul, mai bem câte un ceai de tei.”

După ministrul Energiei, Virgil Popescu, care ne-a indicat să stingem lumina pentru a economisi... ”Şi eu uit să sting lumina după ce ies din cameră, dar mă întorc! Cred că ar trebui să ne schimbăm uşor, uşor comportamentul, pentru că este spre binele nostru.”

După ministrul Mediului, Tanczos Barna, care ne-a spus să oprim apa la robinet când ne spălăm pe dinți sau să facem dușuri scurte... ”Sfaturile sunt cunoscute, lumea a auzit despre ele, dar nu ne gândim în fiecare zi să nu facem baie în cadă, să folosim dușul pe un timp cât mai scurt și fără a beneficia de plăcerea deosebită de a sta minute în șir sub duș. De a nu mai lăsa apa sau robinetul deschis în momentul în care ne spălăm pe dinți, de a nu uita robinetul să curgă, când nu avem nevoie de apă. Sunt foarte multe metode.” 

După ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care ne-a spus să ne schimbăm mașina pentru a economisi... ”Eu, unul, tocmai am renunțat la mașina pe motorină şi o să iau una pe benzină. Ați văzut că benzină s-a mai ieftinit. Un plin de motorină este în jur de 350 de lei”. 

Nu putea lipsi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care ne spune să bem apă când ne urcăm în tren, în caz că rămâne în câmp... ”Nu pot decât să le dau sfaturi (călătorilor din trenuri – n.r.). Nu sunt medic, dar eu cred că în această perioadă trebuie să stea bine cu hidratarea. Să-și ia sticla cu apă, cu suc sau cu ce vor ei. Și un pieton care merge pe trotuar trebuie să aibă grijă. Toți trebuie să avem grijă”. 

Reacția lui Sorin Grindeanu vine după ce un tren de călători a stat în câmp patru ore, fără explicații și fără apă pentru călători, mulți dintre ei pierzând avionul din cauza întârzierii, destinația fiind aeroportul Otopeni. 

Când anul trecut, un tren a rămas în câmp, în iulie, timp de nouă ore, PSD critica Guvernul în funcție și le transmitea, comentând la o postare a lui Florin Cîțu: ”Dacă am trăi într-o Românie normală şi educată, şi tu, Florin Cîţu, şi Drulă şi şeful CFR eraţi astăzi acasă”. 

Astăzi, ei ne recomandă să bem apă. Nu doar că nu pleacă acasă, dar își arată ineficiența în fiecare zi, de parcă, din calitățile pe care le au, ar fi toți traineri financiari sau nutriționiști, nu responsabili cu un domeniu strategic important, fiecare în parte. Dar, desigur, în timp ce garniturile de tren rămân în câmp, nereparate de ani, ministrul Transporturilor, de exemplu, se laudă că va cumpăra locomotive cu hidrogen. O adevărată gură de... apă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel