Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă: toată lumea ar trebui să știe asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă, toată lumea ar trebui să știe asta. Sursa - pixabay.com
Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă, toată lumea ar trebui să știe asta. Sursa - pixabay.com
Majoritatea gospodinelor comit trei greșeli, după ce cumpără o plantă nouă în ghiveci și o aduc acasă. 

Aceste greșeli pot avea consecințe neplăcute pentru toate plantele din casă. În cel mai bun caz, planta nou cumpărată, pur și simplu, nu va prinde rădăcini în noul mediu.

Greșeala unu: Carantina este neglijată. Noile ghivece cu plante, aduse în casă direct din magazin, trebuie plasate în carantină pentru cel puțin o săptămână. În acest timp, la fiecare 2-3 zile trebuie să verificați semnele de boală sau prezența dăunătorilor.

Nouă plante de interior care pot fi oferite atât femeilor, cât bărbaților. Atrag fericirea și norocul

Greșeala doi: Prea multă lumină. Chiar dacă ați cumpărat plante iubitoare de lumină, nu vă grăbiți să alegeți cel mai luminos loc pentru ele pe pervaz. Este mai bine ca plantele să stea puțin la umbră.

Greșeala trei: Nu mutați planta în alt ghiveci. Chiar dacă planta nu înflorește, transplantul în alt ghiveci nu poate fi efectuat mai devreme de 2-3 săptămâni. Planta are nevoie de timp pentru a se adapta la un loc nou.

Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală

Și chiar dacă planta arată sănătoasă și viguroasă, trebuie ajutată să supraviețuiască stresului cauzat de schimbarea habitatului și al transportului. Planta trebuie protejată de curenții de aer, de  temperaturile extreme, de soarele strălucitor și de aerul uscat.

De asemenea, nu vă grăbiți cu îngrășământul. Este suficient doar să o udați și să o pulverizați cu apă.

Vezi și:

 

Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Urmează acești pași simpli

 

Dacă ai plante de apartament, atunci știi că frunzele îngălbenite sunt unul dintre primele semne că nu le îngrijești corect.

Motivele frunzelor îngălbenite sunt diferite: de la lipsa de umiditate sau udarea excesivă până la apariția afidelor sau a altor dăunători. 

Pasul 1: Verificați planta pentru stresul de umiditate.  Dacă observi că frunzele plantei sunt galbene, solul. Cel mai frecvent factor de stres pentru plante este prea multă sau prea puțină apă. Pentru a afla cât de multă umiditate primește planta, scufundă-ți degetul 2-3 centimetri în sol. Nu verifica suprafața solului, care, de obicei se usucă mai repede.

Dacă solul este uscat la o adâncime de 2-3 centimetri, atunci planta este însetată. Toarnă-i apă imediat și asigură-te că vei face asta regulat.

Dacă la o adâncime de 2-3 centimetri, solul este umed, înseamnă că planta are prea multă apă. Verifică semnele de putrezire a rădăcinilor și mirosul de mucegai. Dacă  planta are mută apă, ajustează programul de udare și ia  în considerare plasarea acesteia într-un recipient cu un drenaj mai bun.

Fă acest lucru plantelor de interior și le vei vedea înflorind magic

Pasul 2: Căută insectele dăunătoare. Umiditatea insuficientă sau excesivă a solului este cea mai frecventă cauză a îngălbenirii frunzelor. Dar dacă ai exclus-o, atunci sunt de vină dăunătorii. Spre exemplu, acarienii de păianjen pot ucide cu ușurință planta.

Examinează cu atenție frunzele. Dacă au găuri mici și o pânză de păianjen, încercă să speli planta, să tăi frunzele bolnave și ofilite și apoi să pulverizezi planta cu un insecticid cumpărat din magazin sau o soluție de apă, ulei de neem și săpun.

O plantă cu flori asemănătoare margaretelor rezistă frigului și secetei. Va înfrumuseța orice casă și curte

Pasul 3: Oferă plantei acces la soare. Un alt motiv pentru care frunzele au îngălbenit este că planta nu primește suficientă lumină solară. Dacă planta stă într-un colț întunecat, trebuie mutată  într-un loc luminos sau o poți pune, la soare, câteva ore pe zi lângă o fereastră. Dacă unele dintre plantele tale nu stau lângă o fereastră, dar într-o cameră cu draperii opace, nu uita să le ții  deschise.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

Pasul 4: Protejează planta de curenții de aer. Plantelor de interior nu le plac vremea rece și curentele de aer. Dacă țineți un palmier lângă o fereastră care este mereu deschisă, nu vă mirați dacă frunzele lui vor îngălbeni. 

Cu cât aerul din apartament este mai rece, cu atât mai rar trebuie să udați planta, deoarece umiditatea se va evapora mai lent. 

Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta

Pasul 5: Asigură-te că planta  nu moare de foame. Poți crede că planta primește toți nutrienții de care are nevoie din sol, dar dacă frunzele devin galbene, acest lucru ar putea indica o deficiență de nutrienți, care împiedică fotosinteza.

Folosește îngrășăminte pentru plante, dar aveți grijă la doza recomandată. Cu cantitatea potrivită de „hrană” planta  va deveni din nou strălucitoare și luxuriantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel